Astrele „studenților” n-au prevăzut umilința cu Delta!

Marius ANGHEL 03 Nov. 2012, 20:15 Campionat

Sportul Studențesc s-a înclinat pentru a doua oară consecutiv în acest sezon după cele 7 victorii din start ce le dăduseră un aer de superioritate. „Studenții” au revenit cu picioarele pe pământ în urma înfrângerii în fața unei alte contracandidate la promovare a seriei. Mai mult, eșecul umilitor de astăzi cu Delta Tulcea, scor 0-4, a redus distanța dintre lider și ocupanta locului doi la doar trei puncte. Echipa lui Gache merită toate felicitările după acest joc, având în vedere că venea după eliminarea din Cupă și, mai mult, a evoluat aproape o oră din timpul regulamentar în inferioritate numerică, interval în care a marcând de alte trei ori.

După prestații jenante în toate meciurile din deplasare, 3 înfrângeri contra unor formații modeste (Farul, Buftea și Slobozia) și o victorie chinuită la Suceava, Delta și-a surprins adversarul în jocul de astăzi de pe terenul liderului, administrându-i acestuia cea mai severă înfrângere, 4-0, de la revenirea în Liga a II-a. Tulcenii au început în forță jocul de la Ploiești și au arătat să au venit să ia toate punctele odată cu transversala lui Florea (15). Atacantul oaspeților a trimis de la 25 de metri un lob ce nu i-a creat nicio reacție lui Ormenișan, bara porții salvându-l pe goalkeeper. Și după acest avertisment „studenții” nu și-au închipuit că pot avea probleme în fața unui adversar de nerecunoscut în meciuri de afară, drept dovadă și reacția bună a lui Curelea. Veteranul bucureștenilor (22) a ratat de puțin ținta după un contraatac rapid și jocul promitea.

Sacrificiul lui Neagu, cheia meciului

Gazonul e umed, ghetele pătrund până la jumătate în iarbă și incursiunile din flancuri ale jucătorilor celor două echipe se termină de multe ori cu alunecări. Nistor (29) e primul care acuză asta și cade la o fentă în braț. Rămâne câteva minute la margine pentru ca doctorul să-i amelioreze durerea. De partea cealaltă, Neagu (31) scapă în stânga și este faultat după o tackling englezesc. Scoate lovitura în apropierea porții, dar sacrificiul său e prea mare. Părăsește terenul cu ajutorul staff-ului medical, fiind mai apoi înlocuit cu Mansur. Totuși, ghinionul lui Neagu avea însă să fie decisiv în partida de la Ploiești. Lovitura liberă obținută de atacant va duce la primul gol, iar accidentarea sa îl va introduce în teren pe jucătorul meciului.

Florea centrează în 6 metri, Ormenișan boxează în față până la Nicu Crețu (32), care lobează din prima peste toți jucătorii și deschide scorul. 0-1 însă elanul tulcenilor nu rezistă mult. Florea (36) face un banat fault în jumătatea proprie și vede al doilea cartonaș galben, automat și pe cel roșu. Superioritatea le dă din nou aripi jucătorilor Sportului, însă fundașii oaspeți nu mai gafează ca în meciul din Giulești și reușesc să mențină avantajul până la intrarea la cabine. Totuși, dacă în ultimul minut al primei reprize Curelea n-ar fi trimis alături din 10 metri, altfel ar fi stat treaba în mitanul secund.

3 contraatacuri, 3 goluri

Partea a doua a jocului începe cu o fază care-i arată rapid lui Andronache tactica tulcenilor, însă Ormenișan îl salvează, iar antrenorul nu ia nicio măsură. Sin (47) nu e lucind din interiorul careului după ce rămâne singur cu portarul și-l ia la țintă. La fel ca-n prima parte, „studenții” dau imediat replica, însă și Delta are goalkeeper. Stoicescu (52) scoate incredibil șutul din 12 metri al lui Șerban, aceasta fiind cam singura mare ocazie de revenire a gazdelor. Cu toate că au dominat, gazdele au „patinat” în flancuri, acolo pe unde au încercat să desfacă defensiva adversă, centrările lui Nistor și Lazăr fiind de multe ori ratate și nefolositoare. Sub această desfășurare, jucătorii Sportului și-au uitat atribuțiile din apărare, Postelnicu fiind primul care i-a pedepsit. Nou intratul tulcenilor nu l-a iertat pe Ormenișan din poziție de unu la unu, trimițând (76) pe lângă acesta și mărind avantajul pe tabela de marcaj. Șocul golului i-a pus în genunchi pe adversari și Mansur (78) pătrunde și el în careu pe dreapta și finalizează la colțul scurt pentru un 0-3 de coșmar.

Încă două palme dure primite de lider și la trei goluri în inferioritate bucureștenii încep să joace de parcă ar fi avut putere și timp să revină. Crețu (82) scoate de lângă bară o minge plimbată prin careu de la Nistor la Lazăr și expediată de Ferfelea, iar Sportul își dă seama că nu e ziua lui. Mai rău, în ultimele minute, Mansur scapă iar stingher în dreapta, pătrunde în careu și-i pasează în 6 metri lui Nanu (90+1), care-l execută cu sânge rece pentru a patra oară pe Ormenișan. Și ca neșansa gazdelor să fie și mai clară, Dobre (90+3) reia cu capul la colțul lung o centrare a lui Nistor, mingea lovește bara și merge pe linia porții până în cealaltă parte, acolo unde e Stoicescu.

SPORTUL STUDENȚESC – DELTA TULCEA 0-4
N. Crețu ’32, Postelnicu ’76, Mansur ’78, E. Nanu ’90+1

Ormenișan – Beța, D. Lung, S. Ciobanu (L. Dobre ’64), I. Șerban – Ghinga (cpt.), Novac – A. Nistor, Ferfelea, V. Lazăr – Curelea (Mareș ’79)
Antrenor: Virgil Andronache

Cr. Stoicescu – I. Filip, Mișelăricu, Al. Iacob, V. Crețu – Sin, Coconașu (cpt.), Ad. Ionescu (Postelnicu ’71), N. Crețu (E. Nanu ’88) – D. Florea, C. Neagu (Mansur ’36)
Antrenor: Constantin Gache
Eliminat: D. Florea ’36 (2 galbene)

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 03 Nov. 2012, 20:15 Campionat
Pe aceeași temă