ASA își revine din nou după pauză

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 09 Mar. 2014, 09:37 Campionat

În închiderea etapei a XVI-a a campionatului diviziei secunde de fotbal, ASA Târgu Mureș a învins sâmbătă, în primul joc oficial din acest an, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (0-1) formația Minerul Motru. Oaspeții au deschis scorul în minutul 38, prin Trifu, iar ASA a punctat în repriza secundă prin Amauri (min. 59 și 70), Buhăescu (min. 73) și Hora (min. 90+2).

Roș-albaștri porneau mari favoriți înaintea ultimei clasate, dar au avut nevoie de o oră de joc pentru a trimite în poarta lui Dani Popescu. Prima ocazie le-a aparținut, dar lovitura de cap a lui NDoye a fost reținută. Au urmat Voculeț și Verdeș, care au irosit bune situații, la una dintre acestea golgheterul ligii secunde încurcându-se cu Hora. După ce Bumba trage peste, o primă acțiune încheiată cu șut a oaspeților, finalizată de Rada, trece de asemenea peste poartă. Nesincronizările de la finalizare ale mureșenilor sunt taxate în minutul 38, când Trifu trimite nestingherit de la colțul scurt în plasă și oaspeții intră la vestiare cu un nesperat avantaj.

Emoții la reluare, defilare până la final

Elevii lui Sabău au revenit de la cabine deciși să întoarcă rezultatul, la fel cum s-a petrecut și în urmă cu o săptămână la Craiova. Apărarea motrenilor face față însă, iar în minutul 56 Minerul trece pe lângă 2-0. Unguru a reluat din fața porții peste poartă o centrare la care apărarea mureșeană a fost prinsă avansat. Foarte curând gazdele restabilesc egalitatea prin Amauri, care trimite plasat cu capul centrarea lui Voiculeț.

Gazdele se dezlănțuie, dar voleul spectaculos al lui Hora și lovitura liberă trimisă de Bumba nu nimeresc poarta. Reușesc totuși să preia conducerea prin același Amauri, servit de această dată de Bumba. După doar trei minute, atacantul gazdelor este aproape de hat trick, este blocat de Popescu, dar Buhăescu vine din urmă și trimite în plasă: 3-1.

Până la final, ASA a dominat categoric, dar nu a mai reușit să puncteze decât în minutele de prelungire, când Hora a stabilit scorul final cu o lovitură de cap din 6 metri, servit de Buhăescu. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău se menține pe poziția a III-a, dar se apropie la un singur punct de primele două clasate, CSM Râmnicu Vâlcea și CS U Craiova.

ASA TÂRGU MUREȘ
MINERUL MOTRU
4-1

Amauri ”59, ”70, Buhăescu ”73, Hora ”90+2 / P. Trifu ”40

Botoșer – Tomozei (Heil ”90+3), Gugu (Hanca ”77), Onicaș, L. Turcu – N”Doye, Cl. Voiculeț – Amauri, Hora, Bumba (cpt.) – Verdeș (Buhăescu ”66)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

D. Popescu – Inclănzan, Nueleanu, V. Rada (R. Stănescu ”78), Schînteie – Speroni (cpt.), Stoenac, Nicoloff, Unguru (Chirea ”72) – Fărcășanu, P. Trifu  
Antrenor: Gabriel Zahiu

Articol și foto de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 09 Mar. 2014, 09:37 Campionat
Pe aceeași temă