Argentinianul Laso aduce victoria Olimpiei în final de meci

Marius ANGHEL 02 Nov. 2014, 15:59 Campionat
Argentinianul Laso** aduce victoria Olimpiei în final de meci

Totul se termină cu bine când se termină cu… gol. Cam așa am putea sintetiza meciul de sâmbătă dintre FC Olimpia și Unirea Tărlungeni, meci câștigat de formația sătmăreană printr-un gol marcat pe final de meci.

Asta nu înseamnă că victoria Olimpiei nu a fost meritată. Ba dimpotrivă, formația sătmăreană a fost mai bună, a dominat trei sferturi din meci, a avut mai multe ocazii de gol, ultima fiind și finalizată de mijlocașul argentinian Laso.

Formația sătmăreană a avut un început bun de partidă, cu câteva atacuri periculoase. Prima ocazie a apărut în minutul 16 când Bic l-a angajat cu o pasă „printre” pe Bujor, atacantul sătmărean a scăpat singur în careu, dar șutul lui, din 10 metri, pe jos, a fost reținut cu dificultate de portarul Niczuly. Cinci minute mai târziu Feier îi așează o minge lui Villand, dar sătmăreanul a fost blocat în momentul șutului. Următoarea ocazie i-a aparținut tot lui Villand, dar șutul mijlocașului sătmărean, din interiorul careului, a fost apărat greu de portarul oaspeților.

După pauză jocul a fost mai lent, fără faze notabile vreme de 15-20 de minute. Văzând lentoarea din jocul Olimpiei, Tibi Csik îi introduce în teren pe Boștină și Laso în locul lui Bujor și respectiv Muntean. Intrarea lui Laso în teren, un jucător tehnic și rapid, dinamizează jocul Olimiei, iar micuțul argentinian își creează două bune ocazii de a marca. Și tot el va reuși și golul victoriei, în minutul 87. Gavrilescu a executat un corner de pe partea dreaptă, fundașii Unirii au bâlbâit balonul în careu, l-au respins până la Laso care a marcat cu un șut pe jos expediat de la 11-12 metri. Cam aceasta a fost istoria meciului de sâmbătă. Un meci încheiat cu o victorie a Olimpiei, o victorie și a lui Tiberiu Csik revenit pe banca tehnică a formației sătmărene.

OLIMPIA SATU MARE    1
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    0

Laso ”87

Anca-Trip – M. Burlacu, Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Gavrilescu, Bic (R. Rus ”72), Villand, D. Muntean (Laso ”67) – Bujor (Al. Boștină ”57), Feier
Rezerve neutilizate: Șuta – Svarczkopf, M. Ioniță, Onicaș
Antrenor: Tiberiu Csik

Niczuly – P. Chiș, Forika, Istrofor, Iaru – S. Marin (Antohe ”83), Dâlbea, N. Cristea, Marcăș (Vlăsceanu ”63) – Elek, L. Nicolae (cpt.)
Rezerve neutilizate: D. Stamatin – Brujan, Sz. Antal, Al. Neculai, Petra
Antrenor: Dan Bona

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 500; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Patricia Samsudean (Timișoara); Jucătorul meciului: Maximiliano Laso.

Oaspeții nu au venit la conferința de presă și acuză arbitrajul

Deși regulamentul îi obligă, oaspeții nu au avut niciun reprezentant la conferința de presă. Dar s-au plâns de arbitraj, ulterior, așa cum reiese din declarațiile antrenorului Daniel Bona acordate pentru Liga2.ro. Cei drept greșeli au fost, și de o parte și de alta, dar fără a influența rezultatul final.

„Doi jucători au căzut ca popicele, dați la o parte de adversar și nu s-a fluierat nimic. Așa ceva nu am trăit niciodată, cel puțin în acești doi ani de eșalon secund. Nu am fost lăsați să trecem jumătatea terenului, pur și simplu, au fost multe decizii luate aiurea, toate în defavoarea noastră. Poate că suntem considerați mici, poate deja deranjăm, dar cerem respect, ori așa ostilitate nu am întâlnit până acum. Încerăm să jucăm fotbal, dar în aceste condiții nu se poate. Ne vom apăra la Comisie, vom prezenta caseta meciului, am trăit o mare dezamăgire, parcă ne-am întors cu 20 de ani în urmă” a declarat antrenorul Daniel Bona.

Csik și Laso radiau de fericire

Din partea Olimpiei, la conferință au fost prezenți Tineriu Csik și Maximilian Laso. Ambii radiau de fericire, iar antrenorul Csik ne-a rugat să transmitem mulțumiri suporterilor care au crezut până în final în victorie.

„Prin golul lui Laso ne-am descătușat puțin, a fost o victorie a dorinței, a inimii care mai mult ne caracterizează decât tehnica sau tactica. Felicit băieții, îl felicit pe domnul Bodea pentru că și el are merite mari că am câștigat până la urmă, dar meritul cel mai mare îl au jucătorii”, a declarat antrenorul Olimpiei.

Argentinianul a menționat că schimbarea antrenorului i-a motivat foarte mult pe jucători.

Sursa: Informația Zilei

Marius ANGHEL 02 Nov. 2014, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă