Aproape promovați

10 May. 2009, 17:25 Campionat
Aproape promovați

După golul marcat la ultima faza de atac a Ceahlăului, de către Eugeniu Cebotaru, în meciul cu Cetatea Suceava, care a consfințit victoria formației de sub Pietricica, cu 1-0, pietrenii se consideră aproape promovați. În opinia antrenorului Mihai Ionescu la zestrea liderului lipsesc 3 puncte, pe care și le-a propus să le obțină în deplasarea de sâmbătă viitoare, la Dunărea Giurgiu. Cu toate că în scripte Ceahlăul a beneficiat de un lot numeros format din 29 de jucători, Mihai Ionescu a dezvăluit că 8-9 fotbaliști au dus greul acestui campionat, în care au fost condamnați să joace fiecare meci la victorie, pentru a-și atinge obiectivul impus de conducere: promovarea de pe primul loc.

Deși la startul sezonului principalul țel era reconstrucția din temelii a formației și clădirea unei echipe tinere, de perspectivă, din etapa a treia a turului, obiectivul a fost modificat, oficialii Ceahlăului adăugând la recladirea team-ului condus de Florin Marin și promovarea în "Liga lui Mitica".

 

"Felicit toți jucătorii pentru că tot timpul au crezut că pot câștiga. Au dat dovadă de caracter și au demonstrat că merită să evolueze în prima ligă. Puțini au fost aceia care au crezut în această echipă, în puterea de lupta a tinerilor care și-au dorit victoria meci de meci. Deși sunt lipsiți de experiența, ei nu pot fi acuzați că nu luptă pentru victorie. Am dus greul campionatului în 8-9 jucători, care resimt acum oboseala unui campionat de excepție pentru ei. După calculele mele, le mai trebuie trei puncte și mulți dintre ei își vor trece în palmares prima promovare din viața lor. Și în etapele care au mai rămas vom căuta să ne mărim distanța față de urmăritoare și să jucăm tot la victorie. Repet, ceea ce ne interesează sunt punctele, deocamdată, pentru că ele ne dau ceritudinea promovării", a declarat antrenorul Mihai Ionescu.

 

Managerul general Florin Marin a întarit ideea antrenorului Mihai Ionescu: "Cu cât ne apropiem mai mult de sfârșitul sezonului, presiunea se simte pe umerii băieților din ce în ce mai mult. N-au fost obișnuiți să joace până acum cu un asemenea obiectiv, însă au toate șansele să o scoată la capăt, chiar de pe primul loc al seriei".

Articol scris de Cristi Soroceanu

10 May. 2009, 17:25 Campionat
Pe aceeași temă