Bogdan Andone vorbește depre rețeta succesului la ASU Politehnica, dar cere și mai mult pentru jucători: „Meritul este numai și numai al lor”. Ce spune despre situația de la Satu Mare

Marius ANGHEL 01 Dec. 2017, 16:45 Campionat
Bogdan Andone vorbește depre rețeta succesului la ASU Politehnica, dar cere și mai mult pentru jucători:

După un start de sezon cu suișuri și coborâșuri, ASU Politehnica și-a găsit cadența pe final de tur. Alb-violeții sunt la un punct în urma locului 4, CS Afumați și visează ca în primăvară să urce pe locul 3, care duce la barajul de promovare. Bogdan Andone explică totul prin nevoie de acomodare, pentru staff și jucători. De asemenea, cu perioada de transferuri care se apropie cu pași repezi, antrenorul a punctat că jucătorii ar merita mult mai mult, un apropo oarecum subtil inclusiv pentru situația financiară.

Bogdan Andone spune că nu a fost calculat un vârf de formă pentru finalul anului 2017, ci că omogenizarea își spune cuvântul. „Nu mi-am propus să fie un vârf de formă. A fost o perioadă de acomodare a mea și a staff-ului cu echipa, orașul. Jucătorii aveau nevoie de timp și mă bucur că s-a văzut în partea a doua a campionatului această omogenizare a lotului. Jucătorii au început să se cunoască între ei. Tot meritul este numai și numai al jucătorilor, care am mai spus-o, merită mai mult din toate punctele de vedere. Sunt multe lucruri de pus la punct”, a declarat Andone despre perioada excelentă traversată de echipă.

Gânduri și pentru „Oli”

Bogdan Andone e unul dintre tehnicienii din tânăra generație. Fostul campion cu Rapid a fost secundul cumnatului Marius Șumudică la Astra, unde a câștigat titlul, pentru ca ulterior să o ia pe propriul drum. Înainte de ASU Poli, prima echipă unde a fost principal a fost Olimpia Satu Mare. De altfel, Andone a și părăsit echipa după ce jucătorii l-au emoționat până la lacrimi. Acum, „Oli” riscă să se desființeze, iar Andone deplânge situația. „Îmi pare pentru băieții de acolo de la echipă. Este un club de tradiție în fotbalul românesc și cred că ar trebui să se facă toate eforturile posibile ca acest club să nu dispară”, a spus Andone, care în ultima vreme nu a mai vorbit cu nimeni de la Satu Mare.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki Jozsi

Marius ANGHEL 01 Dec. 2017, 16:45 Campionat
Pe aceeași temă