Antrenorul lui ASU Poli așteaptă deja derby-ul cu UTA, formație preluată de Ionuț Popa. Posibile noi schimbări în stafful „Bătrânei Doamne”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2018, 22:34 Campionat
Antrenorul lui ASU Poli așteaptă deja derby-ul cu UTA, formație preluată de Ionuț Popa.** Posibile noi schimbări în stafful

Meciurile oficiale din 2018 abia au reînceput și au și fost amânate din cauza vremii, dar suporterii și cei implicați în fenoment sunt cu gândul la cele mai tari partide ale sezonului. Cei de la ASU Politehnica nu fac excepție, iar pentru alb-violeți, cel mai așteptat meci va fi peste aproape două luni, cu UTA. Formația arădeană a intrat într-o nouă „eră”, după ce Ionuț Popa a fost numit director tehnic.

Întrebat la finalul amicalului de sâmbătă cu CSM Lugoj dacă faptul că fostul antrenor al lui ACS Poli se ocupă acum de UTA „ascute” și mai tare setea de victorie, Bogdan Andone spune că derby-ul Vestului rămâne la fel de important, indiferent de cine e pe bancă.

„Indiferent cine e antrenor la UTA, e un meci de trei puncte. Normal, e o rivalitate, e un derby de tradiție, un meci de tradiție. Așteptăm acel meci. Cred că toată suflarea alb-violetă așteaptă acel meci cu nerăbdare. Dar mai e mult până atunci”, a comentat tehnicianul alb-violeților.

Într-un interviu acordat pentru Sport Arad, Ionuț Popa a trimis câteva săgeți către ASU Poli atunci când a spus că speră ca UTA să revină cât mai repede la Arad pentru a-și disputa meciurile de pe teren propiu. „Și tot domnului Falcă i-am spus deja că trebuie făcut tot ce este posibil și imposibil ca echipa să joace din nou la Arad cel târziu din luna aprilie sau chiar și mai repede. Cu Timișoara, nu cu Poli, căci pentru mine Poli e doar cea din Liga 1, ce are palmaresul”, a spus Popa.

Altfel, de la sosirea lui Popa, Sorin Botiș a demisionat deja din stafful echipei mari, spunând că nu dorea să fie „și mai secund”. Unele discuții din anturajele fotbalistice din Vest spun că sunt șanse mari ca în zilele următoare și Cristian Todea să facă un pas înapoi, iar antrenorul principal să devină Cristian Păcurar, acum secund. Oricum, funcția de „principal” la UTA e una mai mult decorativă, în condițiile în care absolut toate detaliile legate de antrenamente și tactică le va face Popa, directorul tehnic.

„Sunt sincer și vă spun că am devenit principalul responsabil cu pregătirea echipei. Din start, însă, mi-am dorit ca toți antrenorii să rămână pe loc, poate că un altul venit din altă parte nu ar fi făcut asta. Din păcate, Botiș și-a manifestat dorința să rămână să antreneze doar grupa lui de copii la UTA, în timp ce pe Todea, Păcurar și Țapoș mă bazez mult în continuare”, a mai spus Ionuț Popa.

Săptămâna viitoare, UTA are un meci dificil, duminică, de la ora 11:00, cu FC Hermannstadt. Derby-ul cu ASU Politehnica se va juca în jurul datei de 25 aprilie, locația nefiind însă sigură.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 04 Mar. 2018, 22:34 Campionat
Pe aceeași temă