Antrenamentul de ieri al Farului, oprit după 15 minute: „Am ajuns într-un punct critic”

Mihai Andries 18 Mar. 2015, 10:33 Campionat
Antrenamentul de ieri al Farului, oprit după 15 minute:**

Ieri, după ședința de pregătire din sala de forță, fotbaliștii Farului au ieșit pe teren, la antrenament, însă, după aproximativ 15 minute, antrenorii au decis să oprească sesiunea, care nu a mai continuat. Motivul expus de jucători: starea lor psihică precară, situație în care nu le mai stă gândul la fotbal și nu se puteau pregăti cum trebuie.

Jucătorii au spus că nu au mai primit bani de mult timp de la club, ceea ce le creează mari probleme familiale, afectându-le, în consecință, evoluțiile de la antrenamente și de la meciuri, ultimul exemplu fiind partida de la Brăila, pierdută cu 0-4.
 
„Am ajuns într-o situație critică, la limită, practic, la limita supraviețuirii. Majoritatea suntem neretribuiți de șase luni și intrăm în a șaptea lună de neplată. Pe lângă amânările din tur, am fost amânați și în acest an, de la începerea pregătirii de iarnă, de la o săptămână la alta. Ni s-a spus să tragem de noi, căci pe 15 martie se vor rezolva toate problemele. Suntem în 17 martie și tot nimic. Nu mai putem”, s-au plâns jucătorii, ieri, la prânz.

„Tragem un nou semnal de alarmă. Nu vrem să mai continuăm așa și să ne facem de râs. Vrem să se știe ce stă în spatele unor rezultate de genul celui de la Brăila. Nu poți da randament când sunt asemenea probleme. Subconștientul nu poate fi controlat. De șapte luni, nu știm nimic sigur. Doar promisiuni și așteptări. La club, toată ziua numai despre asta vorbim. E groaznic să vrei să joci și să nu poți”, au mai spus fotbaliștii.

Jucătorii: „Până nu vedem banii, nu mai avem încredere în nimeni”

Aceștia au precizat că, dacă situația nu se va rezolva, nu vor recurge la măsuri radicale de protest, vor continua să se pregătească și vor respecta programul echipei, însă randamentul nu are cum să nu le fie afectat.

„Nu ne mai duce psihicul. Mâine va fi la fel ca azi. Promisiunile nu ne mai încălzesc. Până nu vedem banii, nu mai avem încredere în nimeni. Nu ne hazardăm când afirmăm că, pentru noi, situația e disperată. Unii avem familii, copii la școală sau la grădiniță. Am făcut împrumuturi, avem datorii la bănci, am mers la case de amanet. Am făcut sărbătorile fără bani. 90% dintre noi nu am avut bani să plecăm acasă la finele anului trecut. Ni s-a cerut ca, dacă tot am rezistat cinci – șase luni, să mai rezistăm două săptămâni. Însă tot nimic. E imposibil să ne mai iasă ceva la antrenamente și la meciuri. Ne antrenăm cum putem”, au mai spus fotbaliștii, care s-au plâns și de condițiile din cantonament, de cele din vestiare și de la refacere și de hrana primită.

Auraș Brașoveanu: Problemele financiare se vor regla

 În replică, președintele executiv al FC Farul, Auraș Brașoveanu, a afirmat: „Astăzi (n.r. ieri), am avut o discuție pe tema nemulțumirii jucătorilor cu antrenorul principal Marian Dinu. Iar ulterior am vorbit și cu băieții vizavi de situația pe care o invocă. Nu am ascuns niciodată că FC Farul traversează o perioadă dificilă, însă aceasta nu trebuie să se reflecte la antrenamente și la jocuri. Antrenorul nu are nicio vină, iar modul în care se comportă jucătorii denotă că nu-l respectă. Cum nu se respectă nici pe ei, ca sportivi, dar nici pe spectatori, care au așteptarea unui spectacol agreabil și se trezesc în fața unui fiasco. Nu doar la Farul sunt probleme. Ce să mai spunem de HCM Constanța? Cu toate necazurile, s-a calificat în semifinalele Cupei României, e pe podium în campionat și a făcut meciuri bune și în cupele europene. Mai devreme sau mai târziu, problemele financiare de la Farul se vor regla, se pare chiar că de săptămâna viitoare. Azi (n.r. ieri) am avut o ședință pe această temă la Consiliul Județean Constanța. Situația va intra în normal din punct de vedere financiar, dar punctele pierdute le mai putem recupera? Nu e normală o asemenea atitudine, departe de un sportiv profesionist. Văzându-i supărați după eșecul de la Brăila și din pricina problemelor cu banii, ceea ce a dus la un blocaj mental, antrenorul Marian Dinu a considerat că e de ajuns cât au lucrat la teren. A fost ca o descărcare a efortului după sală.”

Invocă motive puerile și fără suport

Auraș Brașoveanu a reafirmat că Farul își asumă faptul că, momentan, situația financiară nu e strălucită. Președintele executiv al clubului susține că aceasta influențează evoluția echipei, însă doar într-un anumit procent, nu exclusiv.

„Unii jucători încearcă să arunce vina pe club, fără a-și asuma responsabilitatea rezultatelor, ceea ce doare. Încearcă să-și ascundă neputința, invocând motive puerile și fără suport, cum e și așa-zisa situație din cantonament și de la vestiare. Jucătorii primesc trei mese pe zi și am curajul să afirm că, acasă, unii nu beneficiază de mâncare la acest nivel calitativ. Iar dacă spun că sunt condiții grele în camere, aceasta li se datorează în exclusivitate. Totul ține de educația fiecăruia și de cum crede fiecare să-și respecte intimitatea și să țină curat. E problema celor care stau în camere. E adevărat, a fost o situație nedorită cu frigul, dar toată lumea a trecut prin asta, inclusiv acasă”, a precizat Auraș Brașoveanu.

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 18 Mar. 2015, 10:33 Campionat
Pe aceeași temă