Analiza s-a încheiat, Popa vrea curățenie la UTA. „Să decidem cât mai repede ce vrem să fim la anul, băiat sau fată?”. Previziunile sumbre pentru noul sezon

Marius ANGHEL 15 May. 2018, 15:48 Campionat
Analiza s-a încheiat, Popa vrea curățenie la UTA.

Fără griji în acest final de sezon, ținând cont că va obține încă trei puncte la „masa verde” în cele patru etape rămase în Liga 2, UTA începe să-și facă planul pentru noul campionat. Antrenorul Ionuț Popa spune că, în condițiile actuale, echipa s-ar lupta la evitarea retrogradării și în ediția următoare a eșalonului secund, astfel că, dacă se dorește mai mult, în această vară trebuie făcute schimbăti importante în lot.

„Nu știu ce perspective vor fi din vară și ce plan de bătaie se poate face. Trebuie lucrat în special la lotul de jucători, la bugetul pentru salariile lor, dar și terenul de joc. UTA nu mai poate juca la Șiria, trebuie să revină la Arad, asta e clar. Vorbind despre jucători, dacă rămânem și din vară cu același lot și obiectivul va fi același, evitarea retrogradării. Și asta în condițiile în care campionatul va fi mai puternic. De accea trebuie să vedem despre ce este vorba, să decidem cât mai repede ce vrem să fim la anul, băiat sau fată? Sunt patru-cinci seniori și cam tot atâția juniori care au confirmat, cu încă trei-patru fotbaliști peste media lotului de acum ne vom menține undeva la mijlocul clasamentului. Dar, cu șapte-opt valori la nivel de Liga a 2-a poți spera la locurile fruntașe. Așa văd eu lucrurile în momentul de față”, a explicat, citat de Sport Arad, Ionuț Popa în conferința de presă de astăzi, premergătoare meciului de mâine cu Ripensia.

Popa și-a făcut deja lista cu jucătorii care au confirmat și ar trebui să rămână în continuare la UTA. Printre ei se află portarul Bodea și mijlocașul Buia, care au contracte până la finalul sezonului actual. „Am și acest aspect cu Meszar, iar săptăma viitoare îi voi înainta o listă cu jucătorii care trebuie să continue la acest club, indiferent de cine va fi antrenor în campionatul viitor. Pe lângă aceștia, însă, trebuie să căutăm și eventual să ofertăm la rândul nostru jucători aflați în aceeași situație la alte cluburi. Regulamentul ne dă voie și ar trebui să începem să ne facem lotul pentru la anul. Repet, dacă există o perspectivă, dacă nu se va merge tot așa. Lumea vine la meciuri și speră, dar atât”, a mai punctat Popa.

„Dacă nu sunt agreat, nu voi rămâne la echipă”

Experimentatul antrenor vorbește din nou de momentul plecării sale de la UTA, acum spune că, dacă nu este dorit, nu va rămâne la echipă, dar a dezvoltat și subiectul unor noi investitori la arădeni.

„Am fost adus la echipă să rezolv un obiectiv ce părea compromis. Cu ajutorul meu sau fără el, echipa s-a salvat de la retrogradare, iar eu chiar am spus că mă și retrag dacă echipa joacă bine și, deocamdată, nu e cazul. Dar, dacă nu sunt agreat, nu voi rămâne la echipă. Altfel, eu am discutat cu Meszar și cu primarul cu mult timp în urmă, când nici nu eram la echipă. Eram la curent cu intențiile unora de a veni și de a se implica la echipă. Doi erau din țară și unul din străinătate, dar nu am mai purtat discuții de când am preluat echipa. Cu toate că unul dintre ei chiar m-a rugat să-i aranjez o întâlnire cu domnul primar. Apoi, mi-a spus că a fost surprins la meciul televizat cu Sibiul de scandările contra directorului tehnic al echipei. Este greu să aduci pe cineva la UTA. Degeaba îi spui că e o legendă, că este Campioana Provinciei, că va avea un stadion nou și cochet și că oamenii sunt dornici de performanță. Sunt doar argumente pe care le poți aduce în fața unor oameni care vor să ajute financiar, dar mai trebuie ceva, iar eu nu sunt în stare să fac eu acest lucru”, a mai spus Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

După 34 de etape, UTA are acumulate 44 de puncte și se situează pe locul 11 în clasament. Miercuri, de la ora 18:00, primește vizita, la Șiria, Ripensiei.

Marius ANGHEL 15 May. 2018, 15:48 Campionat
Pe aceeași temă