„Am pornit cu gândul de a marca multe goluri și ne-a ieșit”

03 Sep. 2011, 21:12 Campionat

În urma victoriei cu 4-2 pe care echipa sa a obținut-o sâmbătă în fața Farului Constanța, antrenorul lui CS Otopeni, Tudorel Dumitru, s-a declarat satisfăcut de faptul că formația a spart gheața în acest sezon. După ce în primele două etape elevii săi adunaseră doar un punct, astăzi s-au descătușat și au marcat o ploaie de goluri în poarta lui Cernea.

Despre evoluția echipei, planuri de joc, forma din deplasare și omogenizarea lotului puteți citi mai departe într-un un interviu în exclusivitate cu antrenorul trupei ilfovene.

Domnule Dumitru, ați obținut prima victorie după un start mai puțin reușit de campionat. Vă gândeați că veți domina atât de clar?
Un joc greu, știam ce ne așteaptă. Nu pot să am decât aprecieri la adresa adversarilor, o echipă muncitoare, s-au mobilizat și au fost destul de aproape. Noi ne-am bazat pe jocul nostru, în special pe mijlocași, care eu consider că sunt punctul forte al echipei. După cum am pregătit meciul trebuia să înscriem multe goluri, ceea ce s-a și întâmplat.

Care credeți că a fost astăzi atuul echipei dumneavoastră?
Evoluția întregii echipei în primului rând. Astăzi am demonstrat că avem un grup solid, un grup care dacă se mobilizează poate să bată pe oricine și sper ca pe viitor să aibă aceeași determinare.

Cum vă explicați seria invincibilă de pe teren propriu, iar când vine vorba de meciurile din deplasare echipa nu mai arată aceeași formă?
Aici e o problemă. Noi avem un anumit profil de jucători: sunt tehnici, îndemânatici, cu frecvență bună în alergare, în concluzie un profil de jucători care se pretează mai bine pentru jocul de acasă. Pe viitor sper să îmbunătățim și jocul din deplasare. Acolo o mică neatenție, o fază fixă sau o greșeală personală te costă mult mai mult decât atunci când joci pe teren propriu. Consider că la momentul de față, atât putem să obținem în jocurile din deplasare.

După egalul muncit cu Săgeata și victoria din Cupă, a venit înfrângerea surprinzătoare din deplasarea de la Galați. Jucătorii nu se concentrează la fel în deplasare ca la meciurile de pe teren propriu?
Eu nu aș spune că este atât de surprinzătoare, pentru că Dunărea Galați este o formație care joacă foarte bine acasă. Își creează foarte multe ocazii, pune presiune pe adversar. Am început jocul de acolo foarte prost, practic de la 2-0 pentru ei, pe greșeli personale. Am vorbit cu baieții la pauză, au conștientizat ce trebuie să facă, nu am luat gol, ba chiar am dat unul și cred că numai neșansa a făcut ca noi să nu ne întoarcem cu un egal de acolo.

Urmează un meci cu Dinamo II, care a avut un început de campionat extrem de bun cu două victorii în primele două meciuri, iar astăzi a pierdut la Viitorul. La ce vă așteptați?
Pentru mine asta a fost surprinzător, evoluția lui Dinamo II. Dar prin asta se confirmă că nu mai există echipe slabe. Forța ofensivă a crescut la multe echipe, iar dacă marchezi ai șanse să învingi orice adversar. Toate echipele s-au întărit, noi mai avem de muncit după ce am adus atâția jucători noi.

Exact aceasta era următoarea întrebare: cum stați cu procesul de omogenizare a lotului? Încet se creează anumite legături de joc?
Normal. Atunci când ai valoare, perioada această de omogenizare este foarte scurtă. Totuși mai avem mult de tras și sperăm să îmbunătățim jocul de la meci la meci.

Pentru etapa viitoare aveți probleme de lot?
Există câțiva accidentați la echipă, însă nu cred că este ceva foarte grav, deci sper ca până sâmbătă să își revină.

Mulțumesc pentru timpul acordat și succes pe mai departe.

articol scris de Gabriel MORARIU

03 Sep. 2011, 21:12 Campionat
Pe aceeași temă