„Am demonstrat că nu aveam echipă care să retrogradeze”

12 May. 2012, 16:00 Campionat

Victorie pentru Liga a II-a. FC Olt Slatina s-a impus, în fața propriilor suporteri, cu scorul de 3-0, în duelul cu FC Argeș, echipă ce-și juca ultima șansă de a prinde locul al treilea. La capătul unui meci aprig disputat, alb-vișiniii au obținut un succes meritat, Irimescu, Dragalina și Polgar trecându-și numele pe lista marcatorilor.

Sub presiunea obiectivului, gruparea pregătită de Dan Oprescu a abordat întâlnirea în forță, însă golul a venit pe finalul primei reprize, când Irimescu a reluat în plasă, din apropiere, un balon expediat din corner de Andrei David (min. 43). Alb-vișiniii au majorat avantajul la scurt timp după ieșirea de la cabine. În urma unei pătrunderi în zonă centrală, în duelul cu Bazii, Andrei David cade în careu, însă arbitrul consideră faultul în afara suprafeței de pedeapsă. Dragalina execută impecabil lovitura liberă de la 17 metri, majorând scorul (min.53). FC Argeș a sperat să întoarcă rezultatul, însă Bordea a menținut tabela neschimbată la execuția lui Briceag, din lovitură liberă, scoasă de sub transversală (69). Bazii a fost aproape de gol un minut mai târziu, însă devierea cu capul, din apropiere, a unui balon expediat din corner s-a dus pe lângă bara din stânga porții lui Bordea. În minutul 75, Walace ar fi putut recupera din diferență, latul pus în 5 metri, în urma unui corner, trecând peste poartă. Alb-vișiniii au contracarat fiecare acțiune a argeșenilor, luptându-se pentru fiecare minge. În minutele de prelungire, Polgar a eliminat orice emoție. După o lovitură liberă executată de pe linia de fund de Melcea, respinsă în fața de goalkeeper-ul Croitoru, jucătorul de bandă dreaptă a trimis la colțul lung din câțiva metri(min 90+2).

„Sunt bucuros că nu am primit gol”

Antrenorul grupării FC Olt Slatina, s-a arătat încântat, nu doar de rezultat, ci și de prestația echipei.

„Dacă mâine Juventus pierde cu Alro, ne-am îndeplinit obiectivul, dacă nu va fi așa, într-adevăr șansele sunt considerabile în urma acestei victorii. Meciuri bune au fost și celelalte, cu Chindia, chiar și Timișoara și Bistrița, când am pierdut, însă după victoria de la Mureșul Deva am mai scăpat de presiune, sunt mulțumit de absolut toată lumea, cred că am demonstrat că nu aveam echipă care să retrogradeze, nu meritam. Cum am mai spus-o, ne-a dezavantajat programul din primele etape, ați văzut că după ce am trecut de cele șase etape, am făcut meciuri destul de bune, chiar dacă am pierdut la UTA și la Luceafărul Oradea, am avut momente când am fost peste adversari și am condus ostilitățile. Atitudinea și efortul băieților sunt de apreciat nu doar astăzi, dar pentru că am câștigat cu 3-0, lumea este mai mulțumită. Sunt bucuros că nu am primit gol, sunt foarte mulțumit pentru asta, le-am și spus băieților că ar fi al treilea meci consecutive fără gol primit, pentru o echipă care are obiectiv salvarea de la retrogradare este un lucru extraordinar. Dacă ne uităm pe statistici, în ultimele șase, șapte etape parcursul nostru a fost destul de bun. Nu putem sărbătorii, peste două zile ne deplasăm la București, pentru meciul cu a Juventus, sper să câștigăm și acolo pentru ca finalul de campionat să arăte ce spuneam de la început, că nu merităm să retrogradăm”, a declarat Oprescu la finalul meciului.

Sursa: Gazeta Nouă

12 May. 2012, 16:00 Campionat
Pe aceeași temă