„Am avut o mare amărăciune în suflet”. Botiș explică motivul turului ratat al UTA-ei și ce ar face din primăvară: „Personal, m-aș duce pe mâna celor…”

Marius ANGHEL 18 Dec. 2017, 12:29 Campionat

În absența antrenorului principal, Cristian Todea, care și-a programat din timp un weekend cu prietenii la Craiova, la întâlnirea cu suporterii de sâmbătă dimineață, în numele staffului tehnic utist, a luat cuvântul „secundul” Sorin Botiș.

Fostul căpitan al UTA-ei a fost provocat din sală printr-o remarcă pe cât de simplă, pe atât de adevărată: „UTA nu mai are pe nimeni care să-și dea viața pe teren, cum o făceai tu, Sore, iar asta a fost una dintre marile probleme ale acestui sezon”. Iar Sorin Botiș a luat cuvântul: „Bineînțeles că și eu am avut o mare amărăciune în suflet vâzând investițiile care s-au făcut la club și rezultatele care au întârziat să apară. Dar, eu pot să vorbesc doar despre perioada în care am activat ca antrenor secund. Sunt mai mulți factori în club ce dau o valoare a ceea ce faci. Elementele noi care au fost introduse în echipă nu au dat satisfacție, presiunea și așteptările au fost foarte mari și pregătirea a fost nelalocul ei. E greu să motivezi un jucător de Liga 1 la Liga a 2-a, să-l faci să > pentru ceea ce vrei tu, nu a fost omogenitate, iar pregătirea a fost slabă, cu un cantonament de 4-5 zile departe de casă și puține meciuri amicale. Când am preluat echipa cu Cristi Todea și Cristi Păcurar, lucrurile mergeau rău și e foarte greu să echilibrezi o corabie aflată în derivă. Acum conducerea încearcă să iasă în față și să explice suporterilor, la fel și noi vrem să facem cumva să pregătim echipa. Nu suntem mulțumiți nici noi ca tehnicieni, valorea jucătorilor aduși nu a fost cea așteptată. Personal, m-aș duce pe mâna celor tineri care au avut rezultate foarte bune la nivel de juniori, dar e important și câte un element de siguranță din partea unor fotbaliști cu experiență. Nu ai garanții aducând un jucător bun tehnic și tactic, dar care nu este un jucător de echipă. Din păcate, am avut și acest gen de fotbaliști și acum nu mai sunt la UTA. Chiar și un număr 10, degeaba excelează individual, dacă nu prea ajută echipa și nu este motivant pentru jucătorii de lângă el”.

Terenul îngust al stadionul din Șiria, una dintre probleme

Fostul fundaș a identificat una dintre probleme în arena „Otto Greffner”. „Factorul tehnic, legat de terenul din Șiria, ar fi o altă problemă. Acasă trebuie să construim, conteză și dimensiunile, căci terenul este mai îngust și mai scurt și e mai ușor de acoperit de către adversari. În deplasare, pe terenuri mari, cum a fost la Brăila, care era cu 10 metri mai lat, ne-am putut desfășura mult mai bine”, a adăugat Botiș, citat de Sport Arad.

În fine, tânărul tehnician s-a poziționat alături de conducere în chestiunea finanțării. „Din păcate, UTA nu se regăsește și pentru că nu există potențial financiar. Sunt o mână de oameni ce fac mai mult muncă voluntară și sunt trași la răspundere imediat când apare o carie. Lucrurile sunt mult mai complexe, ar trebui analizate la sânge și deciziile se iau la nivel mai mare. Și pentru noi tehnicienii este dureros și chiar și pentru jucători, căci trăim toți din fotbal, nu ne convine situația. Important este ce vom face de acum încolo. Știm ce greșeli s-au făcut și nu vrem să le mai repetăm. Dacă în aceeași formulă ca și staff tehnic, ne propunem să găsim jucători din timp, să facem pregătire bună din iarnă. Cu siguranță și cei din conducere vor face tot ceea ce pot dacă va fi un plan, o idee comună, pentru a merge cu toții aceeași direcție. S-au făcut rezultate și la nivel de juniori, se face o muncă fantastică și vin copii din urmă care vor să joace la un moment dat la echipa mare. Dacă ni se mai dă încredere, vom face tot ce depinde de noi să schimbăm total fața acestei echipe. Dacă nu, oricum rămânem la UTA cel puțin ca și suporteri”, a concluzionat Sorin Botiș.

La întâlnirea cu fanii a fost prezent și celălalt „secund”, Cristian Păcurar, însă acesta nu a mai luat cuvântul, același lucru întâmplându-se și cu directorul sportiv, Claudiu Drăgan, prezent și el în prezidiu la „Hotel Subcetate”.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 18 Dec. 2017, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă