ALRO, de la extaz la agonie. Visul promovării s-a cam spulberat!

26 Dec. 2011, 10:34 Campionat
ALRO, de la extaz la agonie.** Visul promovării s-a cam spulberat!

Speranțele iubitorilor fotbalului de la malul Oltului de a avea echipă în Liga I sunt legate de Alro Slatina. Startul ratat de sezon a cam spulberat visul promovării, aluminiștii având un debut dezamăgitor, soldat cu demiterea fostului internațional Corneliu Papură.

Noul sezon a adus un obiectiv îndrăzneț în tabăra celor de la Alro, promovarea în Liga I. În vară, președintele Jane Nițulescu a transferat câțiva fotbaliști cu experiență în primul eșalon printre care foști componenți ai Universității Craiova, Stancu, Stoianof, Crăciun, Surugiu și Bănică, dar și alți jucători prin care se dorea întărirea lotului.

Debutul mult așteptat de către suporteri a adus dezamăgire, Alro înclinându-se pe terenul nou-promovatei FC Olt Slatina. Seria neagră a continuat, în primele șase etape gruparea slătineană acumulând doar trei puncte, iar speranțele promovării au început să se năruiască. Înfrângerea de pe teren propriu din runda a șasea a adus degringolada în tabăra aluminiștilor.

Papură demis, Nițulescu convins să rămână

Eșecul înregistrat cu nou-promovata FC Maramureș, pe teren propriu, scor 0-1, a adus schimbări pe banca tehnică. La finalul întâlnirii, președintele Jane Nițulescu și-a anunțat intenția de a demisiona, în timp ce antrenorul Corneliu Papură a evitat presa. În zilele următoare, în urma ședinței Consiliului de Administrație, s-a hotărât demiterea tehnicianului, în timp ce președintele executiv a fost convins să revină asupra deciziei.

La cârma echipei a fost instalat „secundul” Daniel Mogoșanu, care a reușit să redreseze situația, debutând cu o victorie, în deplasarea de la Luceafărul Oradea. În etapa următoare, aluminiștii au suferit o nouă înfrângere, acasă cu echipa finanțată de Gică Popescu, Chindia Târgoviște, la capătul unui arbitraj vehement contestat, slătinenii reclamând anularea unui gol valabil. În ultimele șapte etape ale turului de campionat, Alro Slatina a bifat cinci victorii, o remiză, iar în ultima rundă s-a înclinat pe terenul celor de la Gloria Bistrița (scor 3-0), încheind prima parte a sezonului la jumătatea clasamentului cu 22 de puncte acumulate, la 12 lungimi distanță de locurile promovabile.

Într-o serie de foc în care fostele divizionare A, Gloria Bistrița și FC Timișoara, sunt favorite la promovare, șansele accederii în Liga I sunt aproape nule. Aluminiștii speră totuși să încheie sezonul pe podium.

sursa: Gazeta Nouă

26 Dec. 2011, 10:34 Campionat
Pe aceeași temă