Alexa anunță înaintea meciului în care Dunărea poate promova matematic că vrea trei jucători pentru Liga 1 chiar de la adversară. Ripensiștii doriți la Călărași

Marius ANGHEL 04 May. 2018, 19:39 Campionat
Alexa anunță înaintea meciului în care Dunărea poate promova matematic că vrea trei jucători pentru Liga 1 chiar de la adversară.** Ripensiștii doriți la Călărași

Un punct obținut în etapa a 33-a, în meciul de sâmbătă, de la ora 12:00, de pe teren propriu, cu Ripensia Timișoara, dă start petrecerii la Călărași, cu cinci etape înainte de finalul sezonului. Dunărea va promova în această situație în premieră în istoria ei și a orașului și județului pe care le reprezintă în Liga 1.

După ce a promovat echipele ACS Poli și Rapid în prima ligă, antrenorul Dan Alexa va repeta isprava și cu Dunărea Călărași. „Jucăm, mâine, cu promovarea pe masă. În acest moment, prioritar este să fim promovați matematic și îmi doresc să termin pe primul loc, dar, momentan, mă gândesc la jocul cu Ripensia. Avem 15 puncte avans de Chindia. Din păcate, avem absențe multe și importante pentru acest meci. Sunt șase jucători care au evoluat titulari până acum și, din păcate, nu ne putem baza sâmbătă pe ei. Vor fi schimbări în cadrul echipei, dar, indiferent de cine va intra, trebuie să jucăm cu foarte multă agresivitate, cu foarte multă dorință. Jucăm acasă în fața propriilor suporteri și aș vrea să fac un apel: avem nevoie de câți mai mulți spectatori în tribune care să ne susțină pentru că practic a devenit cel mai important joc din acest sezon”, a declarat, vineri dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, antrenorul Dunării.

Își dorește trei ripensiști la Dunărea

Dan Alexa a mai adăugat că Ripensia are în lot o serie de jucători tineri și valoroși, dezvăluind că atacantatul senegalez Ndiaye Mediop este una din țintele sale pentru sezonul viitor. De la timișoreni și-i mai dorește și pe Andrei Dumiter și pe Adrian Ungureanu.

„Întâlnim pe Ripensia, o echipă care în tur ne-a întrerupt seria de 10 meciuri consecutive câștigătoare. Este o formație periculoasă, formată din jucători foarte buni. Mă gândesc la Ndiaye Mediop. În iarnă am încercat să-I facem o ofertă, dar nu a fost să fie. În continuare mi-l doresc pe Mediop. Domnul președinte Brișan știe foarte bine, este una din țintele noastre și nu ascund că mi-l doresc la vară, aici, la echipă. Au jucători de atac foarte buni, Dumiter, un copil care poate să fie decisiv, Ungureanu, etc. Le vom face o nouă ofertă din vară. Mâine îmi doresc ca toată lumea să fie alături de noi. Este un moment important în care putem scrie istorie, aici, la Călărași. Dunărea n-a promovat niciodată în Liga 1, iar mâine putem s-o facem și matematic”, a mai adăugat Alexa.

După 32 de etape, Dunărea se află pe primul loc în Liga 2, cu 80 de puncte, având trei puncte avans față de FC Hermannstadt și 15 de Chindia Târgoviște. Avansul considerabil față de formația dâmbovițeană, care va merge la baraj, nu îi relaxează pe jucători, spune Alexa: „Jucătorii sunt momtați. Își dau seama ce moment important trăiesc. Le-am mai spus-o, pentru jucătorii mari banii nu sunt atât de importanți. Faptul că pot să facă parte din istoria unui club, al unui municipiu și județ, e mult mai important decât orice. Ei sunt jucătorii care au dus Dunărea în prima ligă!”.

Și-a prelungit contractul pentru că simte că Dunărea nu va fi un simplu trecător prin Liga 1

În aceeași conferință, Alexa a prezentat și motivele care au stat la baza prelungirii contractului cu Dunărea pentru încă doi ani, așa cum a anunțat recent. „A contat în primul rând relația foarte bună pe care o am cu domnul președinte Brișan, pentru că mi-a dat foarte multă liniște și pot să-mi fac foarte bine meseria. Mă simt apreciat aici și mai cred că la Dunărea se mai pot face lucruri frumoase în continuare. Așa cum au reușit și alte echipe care de-a lungul timpului au promovat în Liga 1 și apoi au avut prestații bune și încă mai sunt în prima ligă, cred că se mai pot face lucruri bune aici”, a spus Dan Alexa, care a mai promovat cu ACS Poli și Rapid.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 04 May. 2018, 19:39 Campionat
Pe aceeași temă