Aerostar se consideră retrogradată și după apariția posibilității depunctării celor de la Pandurii: „Nu ne putem îmbăta cu apă rece”. Primii patru jucători care au plecat

Marius ANGHEL 24 May. 2019, 22:23 Campionat
Aerostar se consideră retrogradată și după apariția posibilității depunctării celor de la Pandurii:

Posibila depunctare cu nouă puncte a echipei Pandurii, dacă nu achită circa 80 de mii de euro către doi foști jucători până la finalul lunii mai, o condamnă la retrogradare și a readuce în cărți pentru menținerea în Liga 2 pe Aerostar, însă băcăuanii sunt pesimiști cu două etape înainte de finalul sezonului.

Energeticianul are patru puncte în față, dar și un program mai greu (meciuri cu Metaloglobus și Chindia), în timp ce singura reprezentantă a Moldovei în Liga 2, Aerostar, are partide accesibile cu Sportul Snagov (d) și CS Balotești (a).

Team-managerul băcăuanilor, Gabriel Voicu, își vede echipa ca și retrogradată și în această situație. „Dacă Pandurii e depunctată, dacă noi câștigăm la Snagov, dacă Energeticianul nu obține mai mult de un punct… Sunt prea mulți de dacă. Noi, în acest moment, suntem ca și retrogradați în Liga a 3-a, motiv pentru care am început deja reconstrucția lotului. Asta nu înseamnă că nu vom face totul pentru a totaliza șase puncte în ultimele două etape, dar nici nu ne putem îmbăta cu apă rece”, a spus Voicu pentru Deșteptarea.

Reconstrucția despre care vorbește Voicu constă în promovarea în primul „11” în ultimele două etape rămase a jucătorilor tineri din lot și a celor care au fost utilizați mai puțin. În plus, băcăuanii s-au despățit de joi de patru jucători: portarii Andrei Udeanu (20 de ani) și Octavian Potcoavă (20 de ani), fundașul Sorin Ichim (27 de ani) și atacantul Alexandru Pop (24 de ani). Iar lista se va îngroșa în zilele următoare, printre cei vizați figurând, potrivit Deșteptarea, Dudu Drugă, Alin Mutu, Alexandru Ichim și Sorin Tăbăcariu.

„Deocamdată, toată atenția noastră se îndreaptă spre meciul de la Snagov, unde este foarte posibil să testez o serie de jucători care au evoluat mai puțin până acum. Le vom da șansă tinerilor și celor care au evoluat mai puțin în această ediție de campionat. Sezonul viitor, în Liga a 3-a, vom fi obligați de regulament să utilizăm în permanență doi jucători născuți în 2000 și unul în 1999. Prin urmare, căutăm încă de pe acum în propria curte variantele cele mai bune”, a spus și antrenorul interimar Andrei Vatră.

După 36 de etape desfășurate în Liga 2, Aerostar ocupă locul 17, cu 35 de puncte. Sâmbătă, de la ora 11:00, joacă la Sportul Snagov (locul 5).

Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 24 May. 2019, 22:23 Campionat
Pe aceeași temă