Adi Matei câștigă primul punct de când e antrenor la Unirea. Chindia s-a dezumflat la Ștefănești

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 17:46 Campionat
Adi Matei câștigă primul punct de când e antrenor la Unirea.** Chindia s-a dezumflat la Ștefănești

Unirea Tărlungeni cu Adrian Matei ca antrenor a reușit să spargă gheața și să obțină primul punct, după ce în precedentele două jocuri foarte importante pentru lupta la retrogradare le-a pierdut pe ambele, cu ASU Poli (0-2) și Balotești (1-3). Miercuri, echipa din Ștefăneștii de Jos a remizat cu Chindia Târgoviște, 1-1, însă tot se menține pe loc ce duce în Liga 3. Dâmbovițenii sunt dezamăgitori în deplasare și nu pot bate una dintre cele mai slabe echipe din campionat.

Chindia a început bine meciul cu Unirea și, după ce a trecut de emoțiile date de șutul lui Alin Pătrașcu (3), a pus presiune pe poarta fostului ei goalkeeper Iustin Popescu. Cherchez (7, 18) și Honciu (20) nu au putut împinge mingea în plasă, însă a făcut-o în cele din urmă Cristian Neguț (27). Cherchez a centrat din stânga în centrul careului, acolo de unde Neguț a trimis pe lângă portar și și-a adus echipa în avantaj.

Cu avantaj minim pe tabelă, Chindia a încercat în continuare să marcheze, iar Honciu (42, 72), Liviu Mihai (49) și Cherchez (60) ar fi putut rezolva jocul, dar nu au avut precizie. În schimb, la George Mihai (73) nu l-a iertat pe Meilă la o pătrundere în careul și la o finalizare în diagonală, așa că Unirea a restabilit egalitatea.

Finalul de joc a fost alert, cu alte două mari situații de gol pentru Chindia, însă nefinalizate. Mai întâi, Cherchez (78) a trimis din 16 metri în bara transversală, cu Popescu spectator, iar apoi Pătru (90+1) a batut tot în transversală o lovitură liberă de la marginea careului.

S-a încheiat egal și Chindia s-a dezumflat după victoria cu 5-0 în fața Dunării Călărași, în timp ce Unirea s-a bucurat pentru un punct după o lungă perioadă de eșecuri pe linie. Sâmbătă, de la ora 11:00, Tărlungeniul joacă la CSM Râmnicu Vâlcea, prima clasată de deasupra liniei de retrogradare, deci va avea un nou meci capital pentru salvare, în timp ce Chindia joacă duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu cu UTA Bătrâna Doamnă.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI – CHINDIA TÂRGOVIȘTE    1-1
G. Mihai 73′ / Cr. Neguț 27′

I. Popescu – Ciortan, E. Nicu, Burnea, Sin – Mbabi – Potecea (Zaina 46′), A. Pătrașcu (cpt.)(M. Alecsandru 90+1′), V. Mihai, G. Mihai (I. Anghel 89′) – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Manciu – R. Nae, Podlesnîi, R. Dragne
Antrenor: Adrian Matei

Meilă – Dr. Pătru (cpt.), Bg. Dinu (D. Ispas 79′), Vătavu, Martac – Parghel, Honciu, L. Mihai, Crinel Stoica – Neguț, Cherchez
Rezerve neutilizate: Bicher – Andr. Neagoe, Pencea, Nisipeanu, C. Dinu, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: „Dumitru Mătărău” (Ștefăneștii de Jos); Spectatori: 150; Arbitru: Ionela Alina Peșu (Craiova); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 17:46 Campionat
Pe aceeași temă