ACS SR Brașov, victorie și atitudine în joc la Alexandria. „Stegarii” au câștigat trei puncte mari, pe terenul unei echipe incomode

Marius ANGHEL 24 Sep. 2018, 12:49 Campionat
ACS SR Brașov, victorie și atitudine în joc la Alexandria.**

Atitudine, determinare, victorie! Cam așa s-ar caracteriza meciul „stegarilor” de la Alexandria.

După dușul rece din meciul cu Turris, brașovenii aveau nevoie ca de aer de o victorie la Alexandria, pe terenul unei echipe neînvinse în acest start de sezon. Cu toate frământările interne cauzate de eșecul din runda trecută, dar și cu problemele de lot, stegarii au strâns rândurile și au câștigat trei puncte pe terenul uneia dintre pretendentele la promovare. Stafful tehnic al SR-ului a schimbat sistemul de joc pentru acest meci, astfel în locul clasicului 4-3-3 a apărut un 4-2-3-1, iar echipa s-a exprimat mult mai bine. La mijlocul terenului, Burlacu și Leonte au dat siguranță, iar Carlo Danciu, folosit vârf împins, a hărțuit în permanență defensiva gazdelor.

Strătilă a fost în zi de joc, reușind să ducă 90 de minute, iar Boția a beneficiat de mai multă libertate, iar prin golul marcat pe final a adus trei puncte mari Brașovului. Dumbravă a dat randamanetul scontat doar în repriza secundă atunci cînd a fost retras pe postul său de bază, cel de fundaș stânga.

Boția, din nou decisiv

În prima repriză, jocul a fost destul de echilibrat, iar prima ocazie le-a aparținut gazdelor, prin Vintilă, scăpat pe contraatac, dar Abi Popa a reușit să respingă în corner. Replica brașovenilor a venit prin Boția, care a reluat cu capul din șase metri, puțin pe lângă, servit ideal de Burlacu.

În partea secundă, cei de la Alexandria au început mai agresiv, dar după minutul 60, stegarii au preluat inițiativa și au pus în pericol poarta lui Olteanu. Strătilă a fost faultat clar în careu de Boșoteanu, însă centralul Baban nu a acordat un penalty cât se poate de clar (73). Au urmat două ocazii ratate de Boția și Poverlovici, iar golul a picat în minutul 78, atunci când Boția a trimis în bară, mingea i-a revenit, iar jucătorul brașovean a reușit să înscrie din a doua încercare.

Trei puncte mari la Alexandria, iar acum presiunea e pe conducerea clubului, care trebuie să rezolve urgent plata salariilor pe luna august.

Primul eșec pentru Alexandria

Antrenorul celor de CSM Alexandria, Alin Chița, a recunoscut superioritatea Brașovului din repriza secundă. „A venit și prima înfrângere, contra unei echipe bune a Brașovului. Eu spun că au fost două reprize diferite, prima în care am controlat mai mult jocul și am ratat o o ocazie uriașă prin Vintilă. În partea secundă am încercat să jucăm pe contraatac, iar Brașovul ne-a suprins la faza golului marcat de Boția”, a spus Chița.

„Am suferit toată săptămâna dinaintea jocului”

Antrenorul Florin Stîngă spune că victoria de la Alexandria a venit datorită atitudinii jucătorilor. „Sunt fericit și mă bucur pentru jucătorii mei pentru acestă victorie pentru că au dat dovadă de atitudine bună. Am suferit toată săptămâna dinaintea jocului, pentru că au fost multe discuții care au făcut mult rău echipei. Jucătorii au demostrat pe teren că iubesc această echipă și au dat totul pe teren. Sunt mândru că antrenez acestă echipă și indiferent ce se va întâmpla eu sunt convins că jucătorii vor da totul la fiecare meci. Nu vorbesc despre arbitraj, au fost unele momente în care am fost dezavantajați, dar am dat dovadă de caracter și am reușit să trecem peste aceste probleme. Toți jucătorii au tras de ei în acest meci și mă bucur că am reușit să formăm un grup”, a spus Stîngă.

CSM Alexandria – ACS SR Brașov 0-1
Vlad Boția 78′

Olteanu – Sîrbu, Boșoteanu, Novacek, Fl. Radu – Cimpanu, Antonio Popa, Mitran, Vilcica – Vintilă (Căpățână 67′), A. Moldovan (Gherghiceanu 65′)
Antrenor: Alin Chița

A. Popa – Răduțoiu, Poverlovici, R. Damian, Voicu (Răchișan 46′) – Burlacu, Leonte – Strătilă (Toader 90+3′), Boția (Cocan 82′), Dumbravă – C. Danciu (Al. Stan 90′)
Antrenori: Florin Stîngă, Andrei Șanta

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 24 Sep. 2018, 12:49 Campionat
Pe aceeași temă