ACS Poli cu golul, Ripensia cu ratările monumentale! Echipa lui Valeriu Răchită s-a impus din nou contra concitadinei și a scăpat de titulatura de „lanternă roșie”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 15:59 Campionat

ACS Poli a câștigat cu 1-0 meciul jucat sâmbătă, pe arena Electrica, cu Ripensia, deși elevii lui Valeriu Răchită au fost dominați clar de cei ai lui Alexandru Pelici. Oaspeții au ratat ocazii monumentale în primul joc oficial din 2019, mai ales prin Mansour, Bădăuță și Dumiter. În schimb, gazdele, care au jucat într-un echipament roșu și negru, au speculat bine o fază fixă și au marcat prin David Pop, în minutul 57. Trebuie spus că ripensiștii puteau primi, însă, un penalty la o fază anterioară, la un henț, dar arbitrul Cristian Codrea, care a avut o prestație foarte slabă, nu a fluierat nimic.

Cei de la Ripensia au avut inițiativa mai toata prima repriză, cu construcție, însă dominarea a fost una sterilă. În fața careului de 16 metri, roș-galbenii se pierdeau cu firea și după șuturi telefonate ale lui Toma și Zaluschi, în minutul 26, Mansour a bifat prima ratare mare. După un atac prelungit al oaspeților, Mansour a primit mingea la 6 metri, puțin în aer, iar senegalezul a ridicat piciorul și a trimis pe lângă buturi. ACS Poli nu a avut mai deloc replică în atac, în schimb Ripensia a mai ratat prin Anghelina, Hecsko și Toma, cu ultimii doi cu lovituri moi ale mingii, reținute ușor de Horațiu Moldovan.

Henț clar, arbitrii nu s-au „încălzit” după pauza de iarnă

La pauză, Răchită l-a scos pe Rogoveanu, care a jucat accidentat și nu a reușit să facă mai nimic, și l-a trimis pe Bilia pe teren. În schimb, Pelici l-a lăsat pe Chera tot meciul, iar mijlocașul dreapta a greșit aproape toate mingile. La fel a fost și prestația arbitrului băimărean Cristian Codrea, care a dictat și multe faulturi eronat, iar în minutul 47 nu a văzut cum Sergio Uyi respinge un balon din careu cu antebrațul, depărtat de corp, henț „ca la carte”. Balanța jocului s-a mai echilibrat în repriza secundă. Mai întâi, Buzan a prins un șut slab, care nu l-a putut învinge pe Horațiu Moldovan.

Golul a „turnat” plumb în ghetele ripensiștilor, care nu și-au mai revenit

Unica reușită a jocului a venit în minutul 57, în urma unui corner obținut după o lovitură liberă acordată ușor de arbitru pentru ACS Poli. Călugher a bătut de pe stânga până la David Pop, care a reluat cu capul din careu la colțul lung.

În încercarea de a-și readuce echipa în meci, Pelici i-a schimbat pe Străuț și Mansour cu Popa și Bădăuță la scurt timp de la deschiderea scorului, dar în zadar. În minutul 69, după o lovitură liberă, Bădăuță a trimis cu capul pe lângă poartă, pentru o nouă mare ratare a roș-galbenilor. Pe final, ripensiștii aveau posesia, dar parcă făceau antrenament pentru portar. De asemenea, înainte de prelungiri, și Dumiter a ratat din situație de unu la unu cu portarul, astfel că Ripensia rămâne singură echipă bătută de două ori în acest campionat de ACS Poli.

ACS POLI TIMIȘOARA – RIPENSIA TIMIȘOARA     1-0
David Pop 57′

D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu – Dav. Pop, Buzan – Rogoveanu (Bilia 46′), Călugher (Ghidulea 86′), Bîrnoi (Golda 69′) – Sidorenco
Rezerve neutilizate: Began – D. Munteanu, L. Oprea, Stere
Antrenor: Valeriu Răchită

H. Moldovan – Străuț (Ad. Popa 62′), Hecsko, Tînc, C. Toma (cpt.) – Anghelina (Ad. Stoica 81′), Stoi – Chera, Zaluschi, Dumiter – Mansour (Bădăuță 62′)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Al. Popovici, Țieranu, Burdeț
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 300; Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare).

Cu victoria obținută în etapa a 22-a, ACS Poli a scăpat de titulatura de „lanternă roșie” și a urcat un loc, pe 19, cu 13 puncte. Ripensia a rămas cu 25 de puncte pe locul 12. Etapa viitoare, ACS Poli primește vizita celor de la Luceafărul Oradea, sâmbătă, de la ora 11:00. În schimb, tot sâmbătă, dar de la ora 14:00, pe „Dan Păltinișanu”, Ripensia va primi vizita UTA-ei.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă