ACS Berceni, carne de tun pentru plutonul lui „Vioară”. Pălimaru a reușit o triplă, Burlacu o dublă

Adrian Soare, Mihai Andries 30 Nov. 2014, 18:00 Campionat

Nici cei mai optimiști suporteri ai Gloriei Buzău nu au visat că echipa favorită, care venea după acel eșec usturător de la Voluntari, va câștiga cu un scor fluviu meciul de pe teren propriu cu ACS Berceni. A fost o răzbunare cruntă a grupării buzoiene, aceasta impunându-se cu 7-1, astfel că tot ce s-a întâmplat în Crîng a semănat cu o execuție în public.

După câteva simulări, primul cartuș a fost tras de Pălimaru (19) care a reluat simplu din șase metri, centrarea lui Nini Popescu. A urmat Burlacu (36), extrema gazdelor finalizând cu o lovitură de cap din careul mic, unul dintre raidurile la poarta ilfovenilor. Aceștia au ripostat în finalul primei reprize, când la un contraatac rapid mingea șutată de Florin Niță (44) a poposit în plasă după ce mai întâi lovise bara.

Au ratat și un penalty

Buzoienii au revenit de la vestiare cu mai multă muniție, pe care nu au ezitat s-o folsească imediat, Pălimaru (46) trăgând cu stângul din opt metri, apoi Burlacu (52) cu un șut din interiorul careului, la colțul lung. Peste doar câteva minute, noul intrat Pîrvu a fost faultat în suprafața de pedeapsă, însă de la punctul cu var, Dăniță (55) nu a reușit să nimerească ținta, ci doar bara transversală.

Aceeași pe care la următoarea fază de atac, a lovit-o și mingea reluată din apropiere de Pălimaru (57) după o centrare lui Popescu. Acesta din urmă avea să obțină puțin mai târziu un penalty, fiind faultat de portarul Știrbu, căruia fluierașul i-a arătat cartonașul roșu și totodată drumul spre vestiar. De această dată, cel care a luat linia de ochire de la 11 metri a fost Pălimaru (64), iar cartușul tras de el s-a dus direct în țintă (foto, dreapta)

Berceniul în opt jucători de câmp, pentru ultimele cinci minute

Spre final, din cauza unei accidentări, Roman s-a văzut obligat să plece mai devreme la vestiar și astfel ACS Berceni a rămas pe teren numai cu nouă oameni, iar Gloria a speculat imediat. Tigoianu (88) a reluat în poartă mingea respinsă de goalkeeperul ilfovean, iar Bobe (90) l-a executat cu un șut de la 10 metri și astfel echipa din Crâng a izbutit cea mai categorică victorie, nu numai din acest campionat, ci și din ultimii ani.

 

GLORIA BUZĂ‚U    7
ACS BERCENI      1

Pălimaru ”19, ”46, ”64 – pen., D. Burlacu ”36, ”52, Tigoianu ”88, Bobe ”90 / Fl. Niță ”44

D. Sârbu – Ct.. Vlaicu, Amet, Dăniță (cpt.) (Bârsănel ”77), G. Ghiță – G. Marcu, Cl. Dumitrescu (L. Pîrvu ”52) – N. Popescu, Bobe, Burlacu – Pălimaru (Tigoianu ”69)
Rezerve neutilizate: C. Andrei – Ad. Ghinea, Agache, Pantelie
Antrenor: Viorel Ion

Vl. Știrbu – Ciuică, G. Ghinea (cpt.) (R. Gheorghe”51), R. Iovan, G. Mihai – Fl. Niță, Ettien, V. Ștefan, Orlando (Mărunțelu ”60) – Al. Roman, Al. Marin (Fl. Andreescu ”63)
Rezerve neutilizate: Al. Radu
Antrenor: Ion Prună
Eliminat: Știrbu ”63 (roșu direct)

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 100; Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Florin Pucheanu (Ulmi); Jucătorul meciului: Clement Pălimaru

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Mihai Andries 30 Nov. 2014, 18:00 Campionat
Pe aceeași temă