A venit să rupă norii în România: „Dau 12 goluri anul ăsta!”

Mihai Andries 01 Oct. 2013, 18:02 Campionat
A venit să rupă norii în România:

Un transfer efectuat în urmă cu ceva mai bine de o săptămână de FC Universitatea Craiova a trecut aproape neobservat. Oltenii s-au întărit în linia de mijloc cu Julian Ripoli, un fotbalist de naționalitate italo-franceză, care are la numai 20 de ani un CV deja impresionant.
 

Jucătorul a bifat până acum un juniorat la Neuchatel Xamax, în elveția, dar și o experiență la echipa Primavera a formației italiene Genoa, dar prima echipă profesionistă la care a evoluat a fost Legia Gdansk, în Polonia. De acolo, Ripoli a fost transferat de Craiova la insistențele antrenorului Nicolo Napoli, care crede că mijlocașul poate deveni în scurt timp o adevărată vedetă a fotbalului din România. Povestea fotbalistului a apărut la scurt timp pe site-ul horsjeu.net:

„Am început fotbalul la 4 ani în orașul meu natal, Villiers sur Marne. La 17 ani am fost văzut de Neuchatel Xamax, cu care am semnat un contract pe trei ani. Clubul a dat faliment și am trecut apoi la echipa Primavera de la Genoa. Mă antrenam destul de des cot la cot cu Gilardino, Palacio și Kaladze. A fost un an dificil, pentru că puțini tineri primesc șansa de a evolua în prima echipă. A urmat un episod în Polonia, la Legia Gdansk, dar nu m-am simțit deloc bine acolo, mai ales că nu jucam meci de meci, așa că am ales să plec”, a început Ripoli povestea.

Mijlocașul a explicat apoi de ce a ales să vină în România: „Revenisem în Franța, alături de familie, când agentul lui Stephane Acka, fotbalist ce joacă deja pentru Universitatea, mi-a propus acest proiect. Am dat o probă și am semnat la finalul acelei săptămâni. Este o experiență utilă pentru mine, la 20 de ani. Craiova este un club mare din România, are suporteri extraordinari și este o onoare pentru mine să-i îmbrac tricoul. În Liga a II-a am găsit un fotbal foarte fizic, dar în care meciurile se câștigă cu mintea. Mi-am fixat ca obiectiv să marchez 12 goluri în acest sezon, pentru a ajuta echipa să revină în prima ligă„.

108 minute a bifat Ripoli pentru Universitatea Craiova, în Liga a II-a și în Cupa României

Mihai Andries 01 Oct. 2013, 18:02 Campionat
Pe aceeași temă