A rupt un scaun un vestiar pentru a-și motiva jucătorii. Colban: „Farul cum primește un gol este ca și căzută, îngenuncheată total”

Meciurile dintre Farul Constanța și FCM Dorohoi din acest sezon de Liga 2 a însemnat garantat și spectacol pentru spectatorii din tribune. În cele patru confruntări de până acum, cele mai puține goluri s-au înscris în meciul de sâmbăta trecută, patru la număr. A fost 3-1 pentru botoșăneni, rezultat care i-a salvat de barajul pentru evitarea retrogradarii, acolo unde va merge cu siguranță gruparea de la malul mării.

În cele patru meciuri directe din acest sezon, cele două echipe din Constanța și Dorohoi au înscris împreună 21 de goluri, 14 dintre ele fiind reușite de jucătorii lui Vespazian Colban. În acest interval, FCM-ul s-a impus de trei ori, iar o dată a remizat, la Constanța.

Sâmbătă, în etapa a 4-a a play-out-ului Seriei I, FCM Dorohoi s-a deplasat la Constanța după ce runda trecută a spulberat Farul cu 5-1, iar acum mai avea nevoie de un singur punct pentru a se îndepărtat și matematic de la ultima poziție din clasament. Acesta a și fost gândul botoșănenilor înainte de meci, însă pe teren au arătat altceva. Conduși la pauză, jucătorii lui Colban au revenit repede în joc în partea a doua și apoi au defilat.

„Am mai declarat că nu-mi doream ca Farul să ajungă la baraj, dar așa au decurs lucrurile. Maioul e mai aproape decât cămașa. Îmi pare rău pentru ei și le doresc să rămână în Liga a 2-a. Astăzi (n.r. sâmbătă), am avut mult mai multă dăruire decât Farul. Cunoșteam echipa adversă și am stat foarte bine în teren. Nu am venit neapărat să batem, urmăream un egal, care ne salva și matematic de la baraj. Jocul s-a dus însă de așa natură încât am învins. Am observat că Farul, cum primește un gol, este ca și căzută, îngenuncheată total, astfel că eram sigur că, după golul marcat de noi, meciul va fi mult mai ușor. Golul Farului a căzut exact cum e mai rău pentru noi și mai bine pentru constănțeni. La pauză însă, am reglat lucrurile. Am fost nervos, am și rupt un scaun în vestiar, gest pentru care îmi cer scuze. Dacă va fi nevoie, voi și plăti scaunul. Ne-am mobilizat în partea secundă, având și o primă suplimentară”, a declarat, citat de Ziua de Constanța, tehnicianul Vespazian Colban.

FCM Dorohoi a profitat de egalul din această rundă dintre CS Balotești și ACS Berceni, scor 1-1, și a urcat pe poziția a doua în Serie, fiind la două puncte în spatele liderului. Farul ocupă ultimul loc și nu mare șanse nici matematice să scape de baraj. Acolo unde ar putea întâlni pe FC Bihor sau Șoimii Pâncota.

Rezultatele dintre Farul și FCM Dorohoi în acest sezon:

Et. 4 out: Farul Constanța – FCM Dorohoi      1-3 – M. Enciu ”45 / Ghiviziu ”55, ”65, Ed. Sandu ”80
Et. 3 out: FCM Dorohoi – Farul Constanța     5-1 – Al. Marin ’47, Atudorei ’55, Pavăl ’68, Vrabie ’71, Grumezescu ’73 / Fl. Pătrașcu ’59
Et. 18: Farul Constanța – FCM Dorohoi   3-3  – R. Neagoe ’17, M. Enciu ’23, ’43 / Al. Marin ’65, Ed. Sandu ’73, F. Tudorache ’80 – autog.
Et. 7: FCM Dorohoi – Farul Constanța      3-2 – C. Orășanu ’32, Ed. Sandu ’37, Grumezescu ’42 / D. Ciobanu ’77, R. Neagoe ’90+4 – pen.

Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă