A căzut și reduta Iașiului!

Mihai Andries 26 May. 2014, 14:52 Campionat

Ieșenii au descălecat la Slobozia cu lecția de matematică bine învățată: o victorie, trei puncte care să păstreze 9 lungimi avans față de FC Clinceni și promovare matematică cu trei etape înainte de final.

„CSMS Iași să promoveze matematic în altă parte, nu la Slobozia!”, a venit imediat replica gazdelor prin vocea președintelui Constantin Prepeliță. Opinie îmbrățișată și de antrenorul Adrian Mihalcea, cel care și-a dorit să-și facă cel mai frumos cadou pentru cei 38 ani împliniți chiar în ziua partidei: „Este singura echipă în fața căreia nu am câștigat și care ne-a învins de trei ori iar eu și băieții suntem orgolioși și vrem să câștigăm și să ne convingem că putem face față unei echipe ce va juca în Liga 1.”

Oaspeții mai periculoși în debutul meciului

Și meciul a început cu CSMS Iași dornică să înscrie cât mai repede și să-și facă viața ușoară în fața uneia dintre cele mai bune echipe din serie. Ajutați și de inexactitățile din construcția Unirii, ieșenii au prima șansă de a sparge albul tabelei în minutul 8, atunci când Liviu Mihai îi pasează lui Dobre, acesta nu reia așa cum trebuie iar mingea sare fericit până la Bosoi care trimite cu capul din opt metri în brațele portarului Oprea. Presiunea exercitată mai ales pe flancul drept îl aduce pe Liviu Mihai în postură de servant pentru Dobre dar reluarea acestuia se duce la o palmă de bară!

Unirea răsuflă ușurată și mută încet – încet jocul din treimea neutră spre poarta lui Caparco, trecând pe lângă gol în minutul 35. Mijlocașul Bolat ia o fază pe cont propriu, întoarce doi fundași și rămâne la 9 metri în poziție centrală singur cu portarul oaspeților, dar Caparco are un reflex de zile mari și CSMS Iași scapă cu bine. Două minute mai târziu, Jianu este blocat în fața careului mic și repriza se încheie fără gol.

Mihalcea a mutat inspirat

Unirea Slobozia abordează mult mai ofensiv partea secundă, Mihalcea aruncându-l în avanposturi pe atacantul Nanu lângă Jianu, mutare ce i-a obligat pe fundașii centrali ieșeni să nu mai urce spre centrul terenului. Cu faze purtate în viteză pe cele două extreme de Stan și Bolat, Unirea a avut trei centrări periculoase, dar Caparco a fost de fiecare dată atent și a reținut. Portarul avea să se accidenteze și să-i lase locul rezervei Andrei Bălan în minutul 60 iar nou introdusul primește gol șapte minute mai târziu: Stan scapă de adversarul direct, intră în careul mic și scoate mingea în față pentru execuția simplă, cu latul, a lui Jianu.

Marius Lăcătuș simte că din cele trei puncte preconizate a fi luate de la Slobozia echipa sa riscă să plece fără nici măcar unul și Onofraș, intrat în locul lui Bosoi, scapă singur pe dreapta, dar este blocat la timp de Tudorache, la o fază la care ieșenii au solicitat lovitură de pedeapsă. Centralul Claudiu Marcu a lăsat jocul să continue și nu s-a înduplecat să le acorde oaspeților penalty, nici la căderea în careu a lui Herghelegiu. A fost ultima fază notabilă a meciului câștigat la limită de Unirea Slobozia, bucuria fiind maximă pentru cei 2.000 de spectatori, dar și pentru fotbaliștii lui Mihalcea care și-au ridicat pe brațe antrenorul după fluierul final.

UNIREA SLOBOZIA – CSMS IAȘI 1-0 (0-0) M. Jianu 67

Unirea Slobozia: Oprea – St. Stan, Tudorache, Hristian, C. Toma (cpt.) – Macare, Coconașu (Ivașcă ”85) – Ursu  (Ibrian ”71), Bolat, M. Florea (Nanu ”57) – Jianu.
Antrenor: Adrian Mihalcea.

CSMS Iași: Caparco (Bălan ”60) – Vladu, Radovic, Fl. Plămadă, Al. Crețu (Dedu ”83), Bosoi (Onofraș ”71), Vișa, Olah (cpt.), Herghelegiu, L. Mihai, Leonard Dobre.
Antrenor: Marius Lăcătuș.

 

Articol și foto: Petronel TUDOR

 

 

 

 

Mihai Andries 26 May. 2014, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă