13, zi cu ghinion pentru Farul!

Mihai Andries 14 Apr. 2013, 12:10 Campionat

Sâmbătă 13 aprilie a fost pentru marinari o zi cu ghinion. Constănțenii nu au reușit să câștige meciul de pe teren propriu împotriva celor de la Rapid CFR Suceava, elevii pregătiți de Alin Artimon pierzând la limită, scor 1-2, toate golurile marcându-se în primele 25 de minute ale întâlnirii. Rapid a început bine partida și a reușit să deschidă scorul din centrul careului prin Petrescu după o centrare excelentă a lui Doboș. După doar șase minute avea să vină și cel de-al doilea gol pentru suceveni, după o fază destul de asemănătoare. Același Doboș a centrat, dar de data aceasta a fost rândul lui Sumanariusă puncteze. Minutul 24 avea să aducă și ultimul gol al meciului, după un penalty transformat de căpitanul Sorin Chițu după un henț în careu al lui Plămadă.

După aceea, niciuna dintre echipe nu a mai reușit să puncteze pe tabelă, marinarii lui Artimon negăsind soluții pentru a scoate măcar un egal. Așa că cele trei puncte importante pentru salvarea de la retrogradare au luat drumul Sucevei care a urcat pe locul 11 în clasament cu 16 puncte. Marinarii au rămas în continuare laterna roșie cu doar 10 puncte acumulate în 21 de partide, fără a lua în calcul pe cele trei puncte care îi revin pentru neprezentarea celor de la Sportul Studențesc din etapa inaugurală a returului.

La finalul partidei, principalul Alin Artimon s-a declarat dezamăgit de prestația jucătorilor săi și a catalogat jocul echipei ca fiind penibil: „A fost o prestație penibilă. Am arătat ca o echipă de liga a III-a, nu ca o echipă de liga a II-a. Nu îmi explic evoluția din partida de astăzi. Cred că am jucat mai bine în zece împotriva liderului FC Botoșani. Nu îmi explic de ce s-a întâmplat asta, am văzut multă crispre în jocul de azi. Suferim la capitolul pase, iar mijlocul a fost parcă inexistent. Nu am reușit nici să fim combinativi la mijlocul terenului, dar nici să blocăm atacurile echipei adverse. Am încercat de data asta să încep cu Drugă în locul lui Nițescu pe partea dreaptă a apărării pentru că de acolo am primit golurile din meciul cu Botoșani, dar văd că m-am înșelat. Repet am fost penibili astăzi și îmi asum acest rezultat.”

A vrut să plece și i s-a îndeplinit dorința

Nemulțumit de situația de la echipă, Artimon a anunțat că ar vrea să plece, neștiind că după doar câteva ore urma să i se îndeplinească dorința, fiind demis de conducerea clubului. „Aș vrea să fiu lăsat să plec pentru că nu imi este bine aici. Pot spune că este cea mai urâtă experiență din cariera mea de antrenor. M-am săturat ca la fiecare pasă greșită să fiu înjurat, ca la fiecare șut peste poartă să fiu înjurat. Mi-aș dori să plec, dar clauza contractuală nu îmi permite. Doar patronul Geani Nedelcu poate decide când voi pleca. Aș pleca chiar acum în momentul ăsta pentru că nu mai suport această situație. Aș vrea să clarific o situație pentru care oamenii m-au înjurat și anume pentru faptul că am adus la echipă trei jucători de la Timișoara. Încă de la începutul campaniei de achiziții din iarnă, atunci când la echipă au venit Fuchs, Mucsi și Birău, am stabilit împreună cu conducerea că aceștia vor ajuta echipa abia din vară. Birău joacă, dar Fuchs și Mucsi au venit, unul cu 9 kilograme în plus, iar altul cu o condiție fizică la pământ, foarte obosit” a declarat Alin Artimon la finalul partidei.
 

Articol și de foto de Alexandru RAITA

Mihai Andries 14 Apr. 2013, 12:10 Campionat
Pe aceeași temă