UTA a scăpat printre degete încă un jucător! Nu i-a convenit contractul și a semnat cu campioana CFR Cluj

S-a pregătit cu UTA în ultimele două săptămâni, o fost utilizat în amicalele cu Szeged și Cermei, i-a impresionat repede pe antrenori, însă conducătorii clubului n-au fost convingători și l-au scăpat printre degete. Este vorba despre mijlocașul de bandă Alen Moisin (17 ani), care ieri a semnat cu CFR Cluj, după ce contractul propus de „Bătrâna Doamnă” nu l-a mulțumit, scrie Sport Arad.

Venit în țară după ce a activat la Academia lui Manchester City și FC Burry, Alen Moisin părea că va semna cu UTA, însă au apărut probleme în legătură cu durata contractului. Arădenii îl doreau pe puști până în vara anului 2021, în timp ce jucătorul ar fi vrut să semneze pe un sezon și jumătate. Pe fir a intrat CFR Cluj, care l-a convins să semneze cu ei.

Moisin este vărul fostului utist Sorin Strătilă, cel care l-a și propus la UTA, unde impresionase cu calitățile sale fizice la nici 17 ani împliniți. „M-am mutat acum trei ani în Anglia, unde am început de jos. Am jucat un an de zile la o echipă mică și apoi am primit o invitație de la academia celor de la Manchester City, pentru a participa la un trial și mai apoi la un meci amical de-al lor. Au decis să mă țină un an de zile acolo, doar că nu am semnat cu ei, ffindcă nu se puteau integra în regula de fair-play financiar dată de UEFA. În schimb, următoarea mea echipă din Anglia, FC Burry, mi-a făcut un contract și am apucat să joc în liga a treia”, a povestit Moisin pentru Sport Arad.

„E un băiat serios și talentat, care vine dintr-un fotbal profesionist, ca cel englez. A revenit în țară fiindcă are ceva probleme familiare, iar UTA mi s-a părut cea mai bună variantă pentru el, deși a mai avut și alte discuții. Viteze, forța și tehnica sunt principalele lui calități și vorbim despre un junior care nu a făcut încă 17 ani”, spunea Strătilă despre Moisin.

Foto: Sport Arad

Pe aceeași temă