Un muntenegrean, ultima dată jucător în Maldive, e prima achiziție făcută de UTA la solicitarea lui Ionuț Popa

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Mar. 2018, 01:44 Actualizat: 16 Mar. 2018, 09:27 Bursa transferurilor
Un muntenegrean, ultima dată jucător în Maldive,  e prima achiziție făcută de UTA la solicitarea lui Ionuț Popa

După antrenamentul de joi dimineață, delegația utistă s-a pus în mișcare cu direcția București, pentru meciul de sâmbătă cu CS Balotești. Arădenii înnoptează la Brașov, acolo unde este prevăzut și un antrenament, ultimul înainte de jocul din etapa a 25-a, iar, pentru această întâlnire, Ionuț Popa a decis să deplaseze un lot de 18 jucători. Printre aceștia este unul care nu are certitudinea că poate evolua contra ilfovenilor. Este vorba despre muntenegreanul Stevan Markovic, care – teoretic – poate fi legitimat oricând din postura jucătorului liber de contract, doar că pe adresa FRF trebuie să-i sosească ultimul act lipsă la dosar: cartea verde de la campioana din Maldive, New Radiant Sports Club.

Stevan Markovic este unul dintre jucători cu care Ionuț Popa încearcă să întărească centrul defensivei. Masivul fundaș de 1,95 metri înălțime a fost solicitat conducerii clubului de directorul tehnic încă din prima zi în care a preluat șefia staffului tehnic. Muntenegreanul are 30 de ani și vine dintr-un campionat exotic. Până în această iarnă, fotbalistul a evoluat în Maldive, la New Radiant Sports Club. Anterior, Markovic a mai trecut pe la echipe din țara natală și Serbia, ca: OFK Grbalj, Mornar Bar, OFK Beograd, Sindjelic Belgrad, FK Decic Tuzi și FK Lovcec.

Utiștii au probleme de lot înainte jocului de sâmbătă

În autocarul care îi duce pe utiști la București a mai urcat și Dennis Lazăr, fotbalist care a evoluat weekendul trecut cu UTA II, în cadrul primei etape a Ligii a 4-a și care poate fi variantă de fundaș lateral dreapta sau central. Rămâne de văzut cine va juca pe banda stângă a defensivei, atâta timp cât absentează atât Burlă, cât și Dinculescu. Teoretic, ar trebui să fie un junior, ca să nu se dea peste cap celelalte două compartimente, iar principala variantă ar fi Victor Prună. Însă, dacă Lazăr sau R. Iuga vor fi trecuți pe dreapta, Polgar ar putea fi mutat pe stânga, post pe care a mai jucat la Bistrița, în liga secundă.

Cel de-al treilea absent din „garnitura” utistă este atacantul David Popa, accidentat și el în debutul disputei cu FC Hermannstadt. „Pentru ca punctul obținut duminica trecută să aibă o valoare și o importanță mai mare pentru noi, trebuie să obținem un rezultat pozitiv la Balotești. Acestea sunt meciurile care contează cel mai mult pentru noi, cu echipe de sub noi sau din zona noastră de clasament. Am avut o prestație bună, am făcut un meci bun cu Sibiul, este un punct de plecare. Cu siguranță, dacă vom avea aceeași determinare și cu Balotești, vom putea obține ce ne dorim, un rezultat pozitiv. Înfrângerea e cel mai prost rezultat posibil, egalul ar fi deja altceva, dar ne dorim să câștigăm, să demonstrăm pe teren că putem obține victoria”, spunea Cristian Todea, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Meciul dintre CS Balotești și UTA e programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul ilfovenilor. Înaintea desfășurării etapei a 25-a, UTA ocupă locul 13, cu 26 de puncte, în timp ce CS Balotești e pe locul 17, cu 23 de puncte.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Mar. 2018, 01:44 Actualizat: 16 Mar. 2018, 09:27 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă