Uluitor! Tomșaniul și-a luat doi campioni și speră la evitarea retrogradării

23 Jan. 2012, 17:41 Bursa transferurilor
Uluitor! Tomșaniul și-a luat doi campioni** și speră la evitarea retrogradării

Câțiva foști campioni ai României au ajuns la o echipă de care nici măcar nu au auzit vreodată, noul „El Dorado” al Ligii a III-a, Prahova Tomșani, fiind echipa care-i va avea în teren pe Ochiroșii și Borbely – jucători care au luat campionatul, cu Oțelul, anul trecut! Alături de un fost soldat în Irak, Marius Vișan – venit din postura de golgeter al Ligii a III-a, cei doi încep „aventura” numită Prahova Tomșani, un club cu o istorie incredibilă, pentru că greu se va mai găsi o echipă care să-și schimbe „datele” cu o asemenea rapiditate.

Din Avântul Tomșani, echipa din comuna prahoveană aflată între viile de la Dealul Mare, echipa s-a redenumit „Prahova”, în încercarea de a se muta pe arena din Ploiești cu același nume și a continua istoria fostei campioane! A eșuat în acest demers, dar a promovat, jucând la Loloiasca, în Liga a III-a, avându-l în teren și pe fostul golgheter al României – Cursaru, iar pentru că terenul nu corespundea acestui eșalon, s-a mutat la Mizil, nu înainte de a încerca o schimbare, în … Dinamo Moreni.

A fost vândută de patronul Ion Mihai unui grup de oameni de afaceri, Radu Călin (fostul patron al lui Poli Iași și sponsor la Oțelul și Petrolul) luând echipa, alături de impresarul Codoban, Virgil Munteanu și alții. După un tur în care s-a clasat pe locul 12 – retrogradabil, Prahova Tomșani a reușit mutarea la Moreni, unde, în această iarnă, s-au achiziționat jucători pe bandă rulantă, lângă Guță făcându-și apariția Borbely, Ochiroșii, Vișan, Campar, Augustin Voinea, Petean sau Liuba! Ei se află în lotul cu care tehnicianul Dan Dobai va aborda cantonamentul de iarnă, de la Cheile Gradiștei, care va începe astăzi.

„Încercăm să facem și noi ce putem. Obiectivul nostru este menținerea în eșalon, iar din campionatul viitor dorim să atacăm promovarea”, ne-a spus Dobai, confirmându-ne și faptul că la echipa sa vor mai veni alți jucători în probe.

Jucătorii echipei Prahova Tomșani care vor merge în cantonament sunt următorii: Vlad, Campar (portari) – Petean, Dinu, Al. Gheorghe, Bilia, Lukic, Agache, Voinea, Răuță, Ochiroșii, Crosman, Mateevic, Liuba, Burla, Ungureanu, Roman, Vișan, Borbely, Guță (jucători de câmp).

Altfel, la finele săptămâni trecute, Prahova Tomșani a învins cu scorul de 3-1 pe argeșenii de la Girom Albota, prin golurile marcate de Vișan (2) și Liuba. A fost primul amical al iernii pentru gruparea prahoveană de Liga a III-a, formație care pe 4 februarie, la finele cantonamentului, va întâlni într-un alt meci de verificare pe Chindia Târgoviște, joc programat pe arena de la Moreni.

Răzvan Iulian Ochiroșii (13 martie 1989, Galați) are 60 de meciuri în Liga 1 și este internațional de tineret și marcator în preliminariile UEFA Champions League, pentru Steaua și, atenție, are în palmares două titluri (cu Steaua, în 2006 și Oțelul, anul trecut, când a evoluat în 15 partide, plus o „Supercupă”, cu Steaua). Debutul în prima ligă s-a petrecut la 17 mai 2006, în meciul FCM Bacău – Steaua București 0-2, el având apoi un an excelent, cu goluri împotriva lui Gorica, în Cupele Europene și Rapid.

Csaba Borbely – atacant, născut pe 5 iulie 1980, are o adevărată „carte de geografie” în legitimație, evoluând pentru echipele Haladas și Ferencvaros (în Ungaria), Huteen (Siria), Lankaran (Adzerbaidjan, unde a jucat și în Europa League), plus Astra (unde a debutat în Liga I, în anul 2000), Plopeni, Bihor, U. Craiova, Progresul, Gloria Bistrița, Oțelul (cu care a luat titlul, jucând 8 meciuri și marcând 1 gol) și CF Brăila! La Lankaran, în iulie 2011, a jucat și în Europa League.

Sursa: Ziarul Prahova

23 Jan. 2012, 17:41 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă