Trei jucători de la FCSB, împrumutați la Academica Clinceni. Ilfovenii au bătut palma și cu un fundaș de la Pandurii

Nicolae Dică renunță la trei tineri jucători ai FCSB și îi va redirecționa către un club din Liga 2. Este vorba despre Vlad Mihalcea (18 ani, mijlocaș – foto mic 1), Gabriel Simion (19 ani, mijlocaș) și Mario Mihai (18 ani, mijlocaș), fotbaliști care vor fi împrumutați la Academica Clinceni, grupare unde vicecampioana a mai cedat jucători în ultimii ani.

„Suntem în negocieri avansate cu FCSB pentru detașarea unor jucători tineri către Clinceni. Cei trei vor evolua, sub formă de împrumut, în campionatul care va debuta la 5 august, în tricoul echipei noastre”, a declarat, pentru DigiSport, Valentin Budeanu, vicepreședintele clubului din Clinceni.

Cei trei jucători de la FCSB împrumutați la Academica au evolua sezonul trecut pentru echipa secundă a clubului bucureștean, FCSB II, în Liga 3.

Lincar continuă ca principal, dar are alt secund

Academica Clinceni s-a reunit printre ultimele echipe din Liga 2, primul antrenament având loc joia trecută, pe 6 iulie. Erik Lincar va continua să fie antrenor principal, însă ca antrenor secund nu îl va mai avea pe Ștefan Odoroabă, plecat în Arabia Saudită, la Al Khaleej Dammam, ci pe Robert Panduru. Antrenor cu portari va fi tot Adrian John Ene, cel care fusese principal înaintea venirii lui Lincar.

În weekendul trecut, Erik Lincar a organizat un trial la care au participat peste 20 de jucători veniți să îl impresioneze pe antrenorul Academicii și a-l convinge că merită să li se dea o șansă pentru a evolua în Liga 2. „Am avut un trial la propria baza sportivă în care am urmărit la lucru mulți jucători tineri, peste 22 la număr. Câțiva dintre aceștia ne-au atras atenția și intenționăm să îi convocăm la antrenamente”, a mai spus Budeanu.

Doar Iancu și Bogdan Matei mai erau sub contract

Printre jucătorii care au evoluat în sezonul trecut pentru echipa din Clinceni, doar doi mai au contracte cu Academica, portarul Horia Iancu și fundașul Bogdan Matei. Și fundașul Laurențiu Vențer este sub contract, însă a fost suspendat pentru o perioadă de 4 luni și amendat cu 30.000 de lei fiindcă s-a dovedit că a fost implicat în aranjarea unor meciuri pentru pariuri. În plus, mijlocașul Alexandru Lazăr a fost convins să își prelungească înțelegerea.

Samson a semnat și el

Un alt transfer bifat de Academica Clinceni este fundașul nigerian Samson Nwabueze (29 de ani – foto mic 2), un jucător însurat cu o româncă și care evoluează în țară de mulți ani.

Ultima dată la Pandurii Târgu Jiu, în Liga 1, club pentru care a evoluat în partea a doua a sezonului recent încheiat, în 13 meciuri, a acceptat oferta conducătorilor de la Clinceni și a semnat pe doi ani, anunță IlfovSport.

Adus în România de Caraimanul Bușteni, Samson a bifat apoi meciuri pentru Callatis Mangalia, Damila Măciuca și CSM Râmnicu Vâlcea, grupare pentru care a evoluat în prima parte a sezonului trecut și de la care a plecat, după ce s-a desființat, la Pandurii.

Pe aceeași temă