Tratative în impas la CSMS

24 Jan. 2012, 13:03 Bursa transferurilor
Tratative în impas la CSMS

Dacă pregătirile în semicantonamentul unde s-a intrat de ieri dimineață la stadionul „Emil Alexandrescu” au început bine, oficialii divizionarei secunde din Copou sunt tot mai sceptici în privința întăririi lotului pe posturile deficitare în toamnă. Tehnicianul Ionuț Popa susține că până acum a adus doar doi jucători care pot fi titularizați chiar din prima etapă a returului – mijlocașul Petrovic și atacantul Brajkovic, ambii din Serbia, și că mai are nevoie de încă trei-patru certitudini pentru sezonul de primăvară.

Celor 25 de jucători care se pregătesc centralizat din prima zi a săptămânii și care au zilnic în program câte două antrenamente – unul cu caracter fizic dimineața (fie alergări pe trasee stabilite din zona Copoului, fie exerciții în sala de forță) și un altul tehnico-tactic după-amiaza, pe terenul sintetic al Complexului „Emil Alexandrescu”, li s-au alăturat aseară mijlocașul Andrei Panait (FC Argeș). „Trag din greu la antrenamente, fie că sunt mai vechi sau mai noi componenți ai lotului, fie că sunt mai tineri ori mai experimentați, români sau sârbi”, ne-a spus tehnicianul Ionuț Popa, convins tot mai mult că nu-și va putea ține promisiunea făcută la începutul lunii trecute, cum că va întări echipa cu jucătorii de care aceasta are neapărată nevoie pentru a nu avea în retur emoții în privința atingerii obiectivului de promovare. Atunci, Comitetul Director al CSMS îi oferise puteri depline în privința achizițiilor de jucători. Nu însă și garanții ferme că fotbaliștii solicitați vor putea fi legitimați, o dovadă în plus în acest sens fiind aceea că până acum nici măcar unul dintre cei nou veniți în Copou nu a semnat încă vreun contract cu clubul ieșean. „Toți cei sosiți în 2012 au șanse să și rămână, pentru că în mare parte discuțiile dintre părți s-au purtat și se cunosc bine pretențiile, dar noi avem nevoie mai mult ca oricând de certitudini, nu de vorbe. Și asta cât mai repede!”, a spus ieri Popa.

În căutarea unui portar, a unui fundaș dreapta, a unui stoper și a unui atacant, tehnicianul ieșenilor este de părere că jucătorii de care ar avea cu adevărat nevoie cer salarii mari și prime de instalare, iar impresarii pe filiera cărora ar urma să vină solicită, la rându-le, comisioane. „Momentan, noi nu putem oferi nimic din toate astea, ci doar niște contracte nu mari, ci decente. Nu putem plăti prime de instalare nici măcar de 1.000 euro, după ce în vară s-au dat și de 10.000, aruncându-se în vânt vreo 60.000-70.000 euro fără ca nimeni să nu răspundă pentru asta. Cei vinovați ar trebui să înapoieze imediat sumele irosite pe niște jucători de care acum nu mai putem scăpa, pentru simplul fapt că nu-i va mai lua nimeni, niciodată, fiind și ei conștienți că practic cariera lor este deja încheiată”, a completat antrenorul principal al CSMS.

„Dacă în vară s-au plătit prime de instalare și de 10.000 euro, acum nu putem da nici măcar 1.000 euro. Și tocmai din cauza risipei făcute atunci nu mai avem acum fonduri să ne întărim lotul cu niște jucători de care avem nevoie ca de aer. Culmea este că banii aruncați în vânt nu-i mai înapoiază nimeni, dar nici măcar nu este tras la răspundere?!”
Ionuț Popa, antrenor CSMS Iași

„Timpul trece și cred tot mai mult că nu-mi voi putea ține promisiunea făcută anul trecut de a întări lotul pe posturile deficitare. Până acum am adus doar doi titulari, dar mai avem nevoie de încă trei-patru. Pe care nu avem bani să-i plătim… Dacă tot nu vom găsi, vom juca cu ce avem și sper, totuși, să ne atingem obiectivul chiar și în aceste condiții”
Ionuț Popa

Sursa: Evenimentul

24 Jan. 2012, 13:03 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă