Transferul lui Alex Ioniță la Rapid a intrat din nou în impas. Astra l-a blocat cu câteva ore înainte de a se alătura giuleștenilor

Transferul lui Alex Ioniță la Rapid a intrat din nou în impas.** Astra l-a blocat cu câteva ore înainte de a se alătura giuleștenilor

Transferul lui Alexandru Ioniță (25 de ani) la Rapid devine o telenovelă. În ultimele săptămâni, mijlocașul declarat rapidist a fost ținta mai multor cluburi din țară, clubul giuleștean fiind cel mai aproape de a-l împrumuta de la U Craiova, club care, la rândul său, îl are sub aceeași formă de transfer de la CFR Cluj.

Alexandru Ioniță trebuia să se alăture joi echipei conduse de Daniel Pancu, aflată în cantonament în Antalya, însă pe ultima sută de metri o persoană din conducerea Astrei s-a opus trecerii sale de la U Craiova la Rapid sub formă de împrumut. Astralii au putere de decizie întrucât dețin procente de 20 la sută din viitorul transfer al fotbalistului, din vara lui 2018, atunci când l-au vândut la CFR Cluj. În acest moment, mijlocașul este împrumutat de la CFR la Craiova.

Rapid i-a luat bilet de avion lui Ioniță

Surse din interiorul clubului Astra au declarat pentru ProSport că giurgiuvenii acceptaseră în urmă cu câteva zile mutarea, după ce mama jucătorului a reușit să-l convingă pe patronul Ioan Niculae să-l lase să plece spre binele carierei fiului său, însă situația s-a schimbat radical chiar cu câteva ore înainte ca Ioniță să decoleze spre Antalya, pentru a se alătura noilor săi colegi.

Acum, oficialii Astrei solicită de la CFR Cluj, clubul care îl deține pe Ioniță, să plătească o sumă de bani, pentru ca împrumutul să se realizeze.

Cu toate acestea, conducerea Rapidului speră ca situația să se rezolve cât mai repede și i-a amânat pentru ziua de duminică biletele de avion achiziționate.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă și să accepte că cea mai bună variantă pentru Alex Ioniță este să vină la Rapid. Alex își poate relansa cariera într-un mediu unde este iubit, apreciat și respectat, înconjurat de oameni care-l cunosc foarte bine, dispuși să-i acorde încredere și timp. Orice fel de alt raționament economic este egal cu zero, atâta timp cât jucătorul este nefericit și lipsit de încredere. Rapid este familia lui!”, a spus, pentru ProSport, Ovidiu Burcă, președintele clubului Rapid.

Giuleștenii îl așteaptă și pe portarul Ionuț Rus

Rapidiștii doresc să-și întărească lotul pe ultima sută de metri. Aceștia așteaptă oficializarea transferului noului portar al lui CFR Cluj, Grzegorz Sandomierski, pentru ca internaționalul de tineret Ionuț Rus (20 ani) să fie lăsat de către clujeni împrumut la Rapid.

Goalkeeperul trecut și pe la formația de Primavera a lui Lazio se încadrează în regula Under 20 impusă de către regulamentul Federației Române de Fotbal.

Ionuț Rus a evoluat în partea a doua a sezonului în Liga 2, la Luceafărul Oradea, în șase meciuri, iar în prima parte a actualei ediții a fost împrumutat de CFR Cluj la Turris Oltul Turnu Măgurele, unde a apărat în 11 jocuri.

În acest moment, în cantonament, Rapid îi are ca portari pe Virgil Drăghia, Alexandru Tătaru și pe australianul Harrison Devenish-Mears, care este în probe.

Articol scris de Carmen MANDIȘ

Pe aceeași temă