Transfer-record pentru Liga 3: 2,5 milioane €!

19 Feb. 2009, 16:33 Bursa transferurilor
Transfer-record pentru Liga 3:** 2,5 milioane €!

Jucătorii Petrolului Laurențiu Marinescu și Costin Budescu au fost transferați la divizionara a treia Chimia Brazi!

 

Considerați drept unii dintre jucătorii exponențiali ai ligii secunde, aceștia vor ajunge la Chimia în schimbul a nu mai puțin de 2,5 milioane de euro, bani ce vor fi asigurați printr-un impresar apropiat unui important club din Rusia.

 

Marinescu și Budescu, doi dintre cei mai buni jucători la nivelul diviziei secunde, ofertați fără succes, de-a lungul timpului, de cam toate echipele din prima ligă, printre care Rapid București, FC Brașov sau Gloria Bistrița vor fi transferați la Chimia Brazi.

 

Pentru Costin Budescu divizionara a treia va plăti nici mai mult nici mai puțin de un milion și jumătate de euro, în timp ce căpitanul Petrolului, Laurențiu Marinescu, trece la Brazi pentru un milion de euro. Toți acești bani vor fi asigurați de către un impresar apropiat al unui mare club din Rusia, grupare care va deține opțiune de cumpărare pentru cei doi, potrivit conducerii echipei din Brazi. Chimia trebuie să vireze către cei care dețin drepturile federative ale jucătorilor jumătate din sumă în termen de zece zile. Rămâne și ca oficialii divizionarei a treia să se înțeleagă cu cei doi asupra salariului până în vară.

 

Chimia a mai dat o lovitură pe piața transferurilor în urmă cu doar câteva zile, atunci când a reușit înregimentarea jucătorilor Christian Sagna și Dino Eze, ambii evoluând la Liga I în turul campionatului.

 

Directorul general al Chimiei, Lucian Rădulescu, a declarat că cei doi ar putea fi totuși lăsați să evolueze pentru Petrolul, dacă echipa ploieșteană va avea ca obiectiv promovarea în Liga I.

 


"De fapt, cei doi vor ajunge în Rusia, la un mare club din prima ligă. Am negociat cu președintele CA al FC Petrolul, Florin Bercea, și am ajuns la un acord de principiu ca acești doi fotbaliști să fie transferați. Suma este de 2,5 milioane de euro, jumătate din ea urmând să fie plătită în 10 zile de la înțelegere. Banii vor fi virați de către un impresar apropiat al unui mare club din campionatul Rusiei, fotbaliștii putând fi lăsați până la vară în România. De altfel, pentru Budescu am mai avut o ofertă, în vară, de 500.000 de euro, de la un club de liga a II-a din Rusia, dar l-am refuzat. Acum cota lui a ajuns la 1,5 milioane de euro, diferența până la 2,5 milioane reprezentând contravaloarea transferului lui Marinescu. Urmează să vorbim cu fotbaliștii, să vedem ce salariu vor, în funcție de pretențiile lor să stabilim dacă vor juca la Brazi sau la Petrolul"

Lucian Rădulescu, director executiv Chimia Brazi

 

"Sunt încântat de ce am auzit, dar și uimit. Nu știu nimic, însă îmi doresc să pot evolua într-un campionat puternic, cum este cel al Rusiei. Nu știu dacă valorez 1,5 milioane de euro, nu mă pot evalua singur"

Costin Budescu, fotbalist

articol scris de Ciprian RADU
 

19 Feb. 2009, 16:33 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă