Timofte știe ce buget vrea la ACS Poli: „Deja începem să intrăm într-o ușoară întârziere”

Timofte știe ce buget vrea la ACS Poli:**

Președintele lui ACS Poli a vorbit la un post regional de televiziune despre situația mai multor jucători din lotul echipei. Ioan Timofte a povestit printre altele cum Szabolcs Szekely a rămas în Banat după ce a fost ofertat de FC Brașov, dar și de schimbul de jucători cu Viitorul care a picat în ultima clipă.

La timișoreni urma să ajungă Mircea Axente în locul lui Scutaru. „Tim” așteaptă în continuare ca Nicolae Robu și Titu Bojin să se pună de acord în privința viitorului echipei și a anunțat bugetul de care are nevoie pentru noul sezon.

Timofte așteaptă ca autoritățile locale și județene să ajungă la o înțelegere clară privind viitorul clubului. Acesta a subliniat din nou că el a venit să ajute, nu neapărat să fie numit președinte la ACS Poli. „După calculele pe care le-am făcut în aceste cinci săptămâni, e nevoie undeva la 1.300.000 de euro. Domnul Robu trebuie să se întâlnească cu domnul Bojin, să hotărască. Deja începem să intrăm într-o ușoară întârziere. Din punctul meu de vedere și al lui Alexa lotul e 95% gata. Cred că va arăta bine dacă reușim să-i aducem pe cei cu care am vorbit”, a declarat Ioan Timofte la emisiunea „Divizia Locală” de pe postul Digi 24 Timișoara.

Poate să plece oricine!

Președintele alb-negrilor a dezvăluit că mai mulți jucători exponențiali ai echipei au vrut să plece, dar pentru majoritatea nu există oferte, altfel niciun jucător nu e considerat netransferabil. Szekely a rămas până la urmă după ce a fost ofertat de FC Brașov, în timp ce Scutaru trebuia să plece la FC Viitorul la schimb cu Mircea Axente, dar deși s-a înțeles cu timișorenii fostul atacant al lui Poli a ales în ultima clipă să plece în Cipru, la Ermis Aradippou.

„S-ar putea să fie 1-2 excepții dintre cei care au încheiat contractul (și să rămână). Mulți au venit și ne-au spus că nu vor să joace în B. A sosit ofertă pentru Szekely de la Brașov, dar nu a mai avut încredere. Am lăsat jucătorul să aleagă, a ales să rămână. Am fost sunați de cei de la Viitorul care-l doreau pe Scutaru la schimb cu Axente. Noi ne-am înțeles cu Axente, dar între timp a primit o ofertă din Cipru. Am pierdut un atacant care era foarte bun pentru Timișoara. Belu, la vorbe, oferte concrete nu și el vrea să plece. Mera e dorit în continuare, dacă Șeroni sau Scutaru pleacă. Vrem să promovăm tineri, precum Bocșan… El a înțeles, am discutat cu ei, cei doi își doresc să plece. Trandu rămâne, și pe el îl doreau la un moment dat cei de la Viitorul. 10-12 sunt la final de contract. Mai discutăm și cu cei care au pe un an-doi să le reziliem contractele. Pe unii îi vom împrumuta în zonă, în special pe cei tineri. Nu există jucător la care nu suntem dispuși să renunțăm, important e să fim căutați… Nuno Claro mai are un an, vom vedea”, a explicat „Tim”.

Acesta a negat că Ianis Zicu și Dorin Goga erau în cărți pentru o revenire la Timișoara. „Doar vorbe, nu avem posibilități financiare pentru Zicu ori Goga. Sunt jucători de A, în schimb, care-și oferă serviciile. Chiar jucători din străinătate de la echipe care se bat pentru Europa în Serbia, Bosnia. Și le putem oferi mai mult”, a mai specificat președintele lui ACS Poli pentru aceeași sursă.

Tot la capitolul despărțiri în această vară va figura și Ionuț Stelescu, în locul acestuia urmând să vină un preparator fizic din Spania.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă