Sucevenii l-au achiziționat pe fostul căpitan al Unirii Slobozia: „Am reușit un transfer bun”

Sucevenii l-au achiziționat pe fostul căpitan al Unirii Slobozia:**

Confruntați cu o ploaie de accidentări, în condițiile în care și așa nu dispun de un lot foarte numeros, oficialii Rapidului au decis să anuleze meciul amical programat sâmbătă, la Dorohoi. Astfel, nu mai puțin de șapte fotbaliști sunt obligați la repaus forțat din considerente medicale.

Claudiu Velescu a fost operat deja la umăr, urmând să revină pe gazon abia la începutul lunii aprilie. Lui Răzvan Bîgu, care a resimțit din nou dureri la genunchiul care i-a dat bătăi de cap în sezonul de toamnă, i s-a întocmit un program de pregătire separat, așa că va fi menajat în următoarele două săptămâni. Mircea Negru, Daniel Bălan și Sascha Marinkovic se află în acest moment în pauză forțată din pricina unor întinderi musculare, fiind de așteptat ca aceștia să înceapă alergările ușoare în cel mai scurt timp. De asemenea, Dragoș Sfrijan va sta o săptămână pe bară din cauza unui hematom la coapsă, cu care s-a pricopsit la ultimul meci de amical, cu SC Bacău, în vreme Florin Plecanciuc este ținut departe de terenul de antrenament din cauza unei leziuni destul de serioase la genunchi.

Rămași cu doar cu doi fundași centrali valizi după accidentările suferite de Claudiu Velescu și Florin Plecanciuc, oficialii clubului au căutat de zor soluții în ultimele zile pentru completarea lotului, pe respectiva poziție. În acest sens, ieri după amiază, oficialii Rapidului au finalizat negocierile cu Romeo Soare, căpitanul Unirii Slobozia, un fotbalist experimentat, în vârstă de 30 de ani. Soare a devenit jucător liber la începutul acestei săptămâni, după ce gruparea Unirea Slobozia a anunțat oficial că se retrage din campionatul Ligii a II-a din cauza problemelor financiare.

„Am reușit un transfer bun, însuși președintele ialomițenilor, Constantin Prepeliță, apreciind că Soare a fost cel mai important fotbalist al formației din Slobozia în ultimii ani”, a declarat președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.

Soare va ajunge la Suceava în cursul zilei de duminică, urmând ca de luni să intre sub comanda antrenorului Bogdan Tudoreanu.

Sucevenii au mai încercat să-l aducă pe Areni și pe Marian Marin de la Fortuna Poiana Câmpina, însă totul a căzut când pe fir au intrat cei de la Petrolul Ploiești. „Marin a fost cât se poate de corect cu noi. El se afla în discuții și cu două cluburi de Liga I și a promis că va veni la Suceava doar în cazul nu va reuși să obțină un contract la o echipă din primul eșalon”, a precizat Moldovan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Petronel TUDOR

Pe aceeași temă