Stere, încă un an la Corona! Brașovenii l-au luat pe Burlacu de la Sibiu și mai vor încă doi jucători importanți

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Jan. 2013, 12:38 Actualizat: 10 Jan. 2013, 12:53 Bursa transferurilor
Stere, încă un an la Corona!  Brașovenii l-au luat pe Burlacu de la Sibiu și mai vor încă doi jucători importanți

Dacă echipele din primul eșalon fotbalistic și-au definitivat în linii mari programul pregătirilor pentru reluarea campionatului, echipele din liga secundă, care vor începe sezonul de primăvară la mijlocul lui martie, sunt în pregătirea programelor și a primenirii loturilor.

În prima serie a ligii secunde a surprins destituirea antrenorului de la Delta Tulcea, Constantin Gache, echipă aflată la numai trei puncte de locul promovabil. Acesta a mai avut posibilitatea de a-și demonstra profesionalismul atunci când în 2006 și 2007 a dus echipă la promovare, dar nu a putut să facă acest lucru datorită condițiilor materiale în care se află bază sportivă.

În seria a II-a ardeleană primul loc este ocupat de formația brașoveană, Corona, care a furnizat surpriza ediției prin aceea că din echipă promovată din liga a III-a a ajuns săse afle pe primul loc, cu șanse mari la promovare. Corona are o serie de contracandidate care nu se mulțumesc cu rolurile pe care le au de a fi simpli parteneri de întrecere. Sunt echipe care mai speră să le ia locul, dar și echipe care s-au resemnat și luptă pentru a eluda retrogradarea.

Antrenorul brașovean Călin Moldovan care a pregătit echipa orădeană Luceafărul a fost recent înștiințat că și-a încheiat colaborarea. Contactat coachul de sub Tâmpa ne-a declarat: „Clubul orădean trece printr-o situație grea financiară și nu este un caz izolat în țară. Pentru aceasta, conducerea clubului a decis să încheiem raporturile contractuale de comun acord, aducând un antrenor localnic, iar echipa să fie completată cu jucători tineri bihoreni. Personal le urez foștilor mei elevi pe care i-am lăsat în afara locurilor retrogradabile să eludeze căderea în liga a III-a”.

Principalul contracandidat la primul loc în seria a II-a, Corona îl are din partea timișorenilor de la ACS Poli. Aceștia au în vedere câteva transferuri de marcă. În principiu, trecerea lui Hugo Moutinho de la CS Severin este aproape rezolvată pentru că aceștia au de primit restante de câteva luni fiind aproape de a deveni liber de contract. De la aceeași echipă este foarte aproape de a fi transferat tânărul Alex Neacșa.

Formația mureșeană FCM, retrogradată de pe prima scenă pregătită de brașoveanul Daniel Isăilă se află la 6 puncte de un loc promovabil. Președintele Aurelian Băbuțan a reușit câteva implanturi importante prin aducerea lui Istrate de la Unirea Alba Iulia, Vârtic de la Săgeata Năvodari și a insistat foarte mult cu readucerea la Târgu Mureș a jucătorului Coronei, Mihai Stere (foto), căruia i-a promis fie postul de antrenor secund, fie cel de director sportiv. Că nu le-a reușit demersurile demonstrează că fostul stegar s-a adaptat deosebit de bine la Corona și dorește ca împreună să promoveze.
Cu toate diferența anunțată, mureșenii nu renunța la ideea revenirii pe prima scenă.

Mihai Stere și-a prelungit contractul

Aminteam mai sus demersurile făcute de mureșeni pentru ca Mihai Stere să ajungă la Târgu Mureș. În ședința de ieri de la clubul brașovean acest lucru s-a lămurit. Așa cum ne-a declarat președintele secției de fotbal a clublui, Andras Szakal: „Mihai Stere a răspuns afirmativ opținunilor noastre și și-a prelungit contractul cu încă un sezon, contract care expiră în acest fel în iunie 2014. Cu aceeași ocazie s-a rezolvat și transferul lui Burlacu, care era liber de contract prin retragerea din campionat a echipei Voința Sibiu”.

În privința lui Florin Manea urmează ca acesta să-și rezolve probleme cu CS Otopeni după ce și-a depus memoriu la federație pentru a deveni liber de contract.

În continuare, conducerea clubului mai are în rezolvare transferul portarului Dănălache de la CS Mioveni, în acest fel încheind seria trasferurilor.
Președintele secției, Andras Szakal, s-a declarat deosebit de mulțumit de transferurile efectuate: „Am reușit să-l capacităm pe căpitanul echipei Mihai Stere de a continua încă un an, iar transferurile lui Burlacu și posibil al lui Manea și Dănălache de a readuce acasă foști jucători brașoveni, pentru a forma o echipă așa cum am mai spus-o cu brașoveni”.

Sursa: Bună Ziua Brașov

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Jan. 2013, 12:38 Actualizat: 10 Jan. 2013, 12:53 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă