Silviu Balaure, pariul campioanei pentru noul sezon de Ligii 1. Mijlocașul transferat de la Baia Mare a debutat cu gol la Astra | INTERVIU

Debutul în Liga 1 i l-a oferit ACS Poli, în 2013, a apucat să joace de două ori pentru echipa antrenată atunci de Aurel Șunda, însă mai apoi a dispărut. A fost împrumutat de timișoreni în Liga 3 la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, iar sezonul ce tocmai s-a încheiat l-a găsit la FCM Baia Mare, în Liga 2. Severineanul Silviu Balaure (20 ani) a impresionat în campionatul trecut, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai nou-promovatei, a evoluat în 31 de meciuri și a dat 8 goluri, iar aceste cifre nu aveau cum să-l mențină în anonimat. Astra, noua campioană a României, a pus ochii pe tânărul mijlocaș și și-a asigurat repede serviciile sale.

N-a apucat să aibă prea multă vacanță după ce s-a încheiat campionatul din Liga 2, deoarece Astra și-a început pregătirile și a trebuit să se conformeze. Aflat acum în cantonament în Slovenia, Silviu Balaure a avut parte de un debut spectaculos la noua sa echipă. În primul amical al giurgiuvenilor, cu georgienii de la Chikhura Sachkhere, singurul gol al partidei a fost înscris chiar de Balaure.

Fostul mijlocaș de la FCM Baia Mare a vorbit pentru Liga2.ro despre transferul la Astra Giurgiu, despre oportunitatea de a juca pentru campioana României, cât și despre viitorul său.

– Silviu, cum a fost momentul în care ai aflat că vei fi jucătorul Astrei?
– A fost un moment special. Pe moment nu mi-am dat seama de ceea ce realizasem, dar după am stat și m-am gândit: „Băi, am făcut un pas important în cariera mea. Am semnat cu campioana României!”.

– Ai mai avut alte oferte?
– Da, am mai avut ceva oferte din Liga 1 și din străinătate, dar nu pot să vă spun de la ce echipe.

– De ce ai ales Astra?
– Am ales Astra pentru că e campioana României și pentru că aici o să îmi fie mai ușor să mă integrez decât la alte echipe!

„Sper să debutez anul acesta în UCL”

– Cum ți se pare antrenorul Marius Șumudică, dar Denis Alibec?
– Un antrenor foarte bun. Știe să facă atmosfera în vestiar și te face să dai tot ce ai mai bun din tine la fiecare meci. Cu Denis încă nu am apucat să mă văd cu el, dar pot să zic că e cel mai bun atacant din România.

– Crezi că o să te impus la Astra în noul sezon al Ligii 1?
– Din moment ce am vrut să vin la Astra, eu zic că da.

– Te-ai gândit vreodată că o să ajungi să joci în Champions League? Ai posibilitatea în acest an.
– Da, m-am gândit, e visul oricărui jucător. Sper să debutez anul acesta în UEFA Champions League cu Astra. O să avem meciuri grele pentru a ne califica în grupe, trebuie să trecem de două tururi, însă sper să ajungem în această fază importantă a competiției.

– Cum ai descrie în câteva cuvinte perioada petrecută la Baia Mare?
– Importantă, frumoasă, plină de emoții.

– Primul amical al Astrei și primul gol marcat de tine. Cum a fost?
– A fost un moment frumos. A fost un gol care mi-a dat încredere.

– Cum a fost până acum perioada petrecută la campioana României?
– O perioadă în care am învățat foarte multe lucruri.

– Cum arată viitorul tău?
– Arată bine. Am ajuns la Astra, iar acum totul depinde de mine. Trebuie să demonstrez că merit să joc la campioana României.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U

Pe aceeași temă