Scutaru și Axente au ajuns în „Groapă”: „Vor semna contracte pe patru ani”

23 May. 2012, 14:36 Bursa transferurilor
Scutaru și Axente au ajuns în

UPDATE: Cristian Scutaru și Mircea Axente sunt în Capitală, acolo unde, alături de impresarul lor, Florin Iacob, au discutat trecerea lor din sezonul viitor la Dinamo București.

Jucătorii s-au înțeles cu clubul alb-roșu. Rămâne de văzut dacă ei vor semna cu gruparea alb-roșie săptămâna viitoare, din postura de jucători liberi, sau vor fi deținuți în coproprietate de Poli și Dinamo.

„Am primit acordul domnului Iancu și am tratat cu Dinamo. Urmează redactarea actelor. Cei doi vor semna contracte pe patru ani, fiecare”, a declarat, în exclusivitate pentru Pro Sport, Florin Iacob.

Patronul lui Poli Timișoara speră, totuși, ca jucătorii să nu fie 100% ai lui Dinamo, de luna viitoare. „Ei au depus la comisii memorii, iar noi ne judecăm cu ei. Nu au motive să fie declarați liberi, dar vom vedea ce se va întâmpla. Eu zic că, decât să-i pierdem, mai bine să îi deținem în coproprietate. Oricare club ne va propune asta, noi vom accepta. Mai ales că noi nu am luat licența, trebuie să îi înțelegem și să le acordăm dreptul de a juca în prima ligă”, a spus Marian Iancu.


Uitându-se cu invidie la rivalele Steaua și Rapid, care au început deja să concretizeze mutări pe piața transferurilor, Dinamo s-a pus și ea pe treabă. Ieri, oficialii „câinilor” au ajuns la un acord cu Mircea Axente și Cristi Scutaru (ambii 25 de ani), de la Poli Timișoara, pe care-i vor înregimenta imediat ce vor fi declarați liberi de contract de comisiile FRF.

Dinamo a început și ea să deseneze planul pentru sezonul viitor, iar două dintre elementele de noutate din lotul „câinilor” sunt Cristi Scutaru, fundașul-căpitan al Politehnicii Timișoara, și Mircea Axente, golgeterul bănățenilor. Ieri, fotbaliștii au venit la București pentru a trata termenii înțelegerilor cu Dinamo. Întâlnirea dintre cele două părți a avut loc într-unul din separeurile hotelului Crystal Palace, proprietatea lui Dumitru Dragomir.
Fundașul și atacantul au fost doriți și de George Copos la Rapid, dar „câinii” s-au mișcat mai repede și au ajuns la o înțelegere cu fotbaliștii Timișoarei.

Așteaptă verdictul CSL

Singurul impediment în calea perfectării definitive a transferului este decizia pe care cei doi o așteaptă de la Comisia de Soluționare a Litigiilor a FRF. Alături de alți colegi, Scutaru și Axente au solicitat să fie declarați liberi de contract după ce actualul lor club, Poli Timișoara, nu i-a plătit de mai bine de trei luni.
În aceste condiții, cei doi ar întregi enclava fotbaliștilor aduși din Banat la Dinamo, care actualmente numără trei jucători: Srdjan Luchin, Alexandru Curtean și Tameș.

35 de meciuri a strâns în Liga I Cristi Scutaru, toate pentru Poli Timișoara

11 goluri a marcat Axente în Liga I în cele 68 de meciuri jucate pentru Timișoara, Gloria Buzău și Oțelul

Articol scris de Cătălin Mureșanu

23 May. 2012, 14:36 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă