Sandu Iovu lasă Liga 1 pentru Miroslava. „Consider că am făcut un pas înainte. Am vrut să joc, mi s-a oferit siguranță și am acceptat”

Sandu Iovu lasă Liga 1 pentru Miroslava.**

Știința Miroslava este foarte aproape să-l transfere pe mijlocașul de bandă stângă Sandu Iovu, ultima dată la prim-divizionara Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Tânărul jucător care va împlini 22 de ani pe 26 ianuarie a decis să-și rezilieze contractul cu echipa de primă ligă, unde a bifat doar trei prezențe în acest sezon, pentru a avea continuitate în jocuri.

Iovu a ajuns la un acord cu conducerea clubului din Miroslava și va semna un contract pe un an și jumătate, după ce va primi documentele de la clubul din Sfântu Gheorghe.

„Am ajuns la un acord cu conducerea clubului din Miroslava. Dacă nu vor apărea probleme de ultim moment, voi semna contractul în zilele următoare. Este o chestiune de timp. Aștept să-mi vină actele de la Sepsi, probabil mi le vor trimite după ce se întorc din cantonament”, a declarat, pentru Liga2.ro, Sandu Iovu.

Acesta a explicat motivul pentru care a lăsat un club de prima ligă pentru unul de eșalon secund: „În turul campionatului am jucat doar trei meciuri în Liga 1, iar ei au decis să mă împrumute. Am preferat să-mi reziliez contractul și să plec liber la o altă echipă. Domnul Adrian Kerezsy (n.r. – antrenorul Științei Miroslava) m-a dorit aici, mi-a spus că la Miroslava se pune accentul pe tineri și mi-a plăcut proiectul. Chiar dacă am plecat de la Liga 1 la Liga a 2-a, consider că am făcut un pas înainte. Am vrut să joc, de aceea am venit la Miroslava. Domnul Kerezsy mi-a oferit siguranță și am acceptat să vin aici. Am găsit un lot bun la Știința, avem o echipă bună și sunt convins că ne vom menține în Liga a 2-a”.

Sandu Iovu a evoluat în carieră la Unirea Dej (3 luni), Ceahlăul Piatra Neamț (4 sezoane), iar în ianuarie 2017 s-a transferat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, echipă cu care a promovat în prima ligă.

Celelalte achiziții pe care le-a făcut sau e pe punctul de a le perfecta Știința Miroslava sunt Ciprian Milea, fost la SSC Farul, Ștefan Târnovanu și Andu Moisi, ambii împrumutați de la CSM Poli Iași, și Cosmin Țapu, fost la CSM Roman.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă