Roland Nagy a avut 20 de jucători la primul antrenament al UTei: „Ne pregătim pentru ascensiunea așteptată de suporteri și de întreaga țară”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Jul. 2015, 19:53 Actualizat: 07 Jul. 2015, 19:57 Bursa transferurilor

Roland Nagy a avut un efectiv tânăr și foarte tânăr la mișcarea ce marchează startul pregătirilor la UTA Bătrâna Doamnă pentru sezonul competițional al Ligii 2, ediția 2015-2016. Exceptându-l pe Alin Gligor, singurul fotbalist trecut de pragul „30”, sângele a fost extrem de proaspăt la reunirea de marți, 7 iulie. „Principalul” roș-albilor a discutat preț de o oră cu elevii săi, apoi a trasat programul pe care l-au pus în practică Marius Bortiș și Cristi Păcurar.

Fostul mijlocaș a vorbit apoi despre modificările verii și aspirațiile noului sezon. „Suntem pe altă scenă, pretențiile totdeauna cresc și UTA întotdeauna obligă. Ne așteaptă un sezon mult mai greu, cu echipe organizate mult mai bine. Încercăm să ne ridicăm cât mai rapid la nivel, vrem să formăm o echipă și un nucleu pentru perspectivă, astfel încât să avem ascensiunea așteptată de suporteri și de întreaga țară”, e obiectivul anunțat de Roli Nagy.

Petre, Mara, Jorza, Lazăr, Prună, Copaci și Pantea (revenit de la Șoimii Pâncota, unde a bifat câteva meciuri în liga secundă) au fost juniorii care s-au antrenat sub comanda tehnicianului dimineață. Pe listă mai sunt Ghiunghiuș, Tănase ori Man, învoiți acum. „Această măsură a federației a rupt puțin răbdarea cu jucătorii născuți în 1994, de exemplu. A dat în cap multor echipe, trebuie să avem doi jucători sub 19 ani pe teren și cel puțin încă doi pe bancă, ne obligă să restructurăm și să refacem lotul, ceea ce implică și la renunțări. Mulți care ne-au părăsit sau ne vor părăsi au făcut această performanță, acești doi pași importanți, mă refer la promovări”, a comentat Nagy.

Portarii Miron, Bodea, Mitrea, Mara și jucătorii de câmp Gligor, Manea, Filaret, Suslak, Dobrean, Rus, Hlistei, Chindriș, Burlă, Vlad, Prună, Petre, Copaci, Pantea, Jorza, Lazăr au fost sub comanda lui Roland Nagy la reunirea lotului roș-alb. „Principalul” utist a fost secondat marți de Cristi Păcurar și Marius Bortiș, Cristi Todea, al doilea „secund”, fiind plecat la București pentru cursuri la Școala de antrenori.

Sorin Botiș mai are puțină vacanță, iar Sorin Strătilă e așteptat să se alăture miercuri efectivului arădean, ocazie cu care își va și clarifica relația cu UTA. Valabil și pentru Szabolcs Szekely, care discută cu șefii clubului despre posibilitatea de a continua la Arad. „Mai sunt tratative și cu alți jucători, în scurt timp ar trebui să ni se mai alăture unul”, a dezvăluit Nagy.

Roli Nagy, despre Gligor, Manea și Miron

Apărătorii Alin Gligor și Alexandru Manea s-au integrat rapid în schema Bătrânei Doamne, la fel cum a făcut-o și portarul Bogdan Miron. Ultimul a avut încă trei colegi, pe Bodea, Mitrea și Mara.

Pe scurt, antrenorul Roland Nagy s-a referit la primele trei achiziții estivale. „Pe Gligor l-am avut jucător, a avut continuitate în Liga a II-a, a fost căpitan pe unde a fost, vine cu plus, nici nu am ezitat!”, a mărturisit tehnicianul, adăugând că tot din direcția FC Olt, unde a jucat Gligor ultima dată, interesanți mai erau Alin Ignea și Alex Leucuța.

„Manea crescut aici, a jucat mai puțin în ultima perioadă la Caransebeș, dar e serios, muncește mult, poate fi o soluție”, a continuat „principalul” arădean, explicând și alegerea goalkeeperului Miron: „Cei doi (Bodea și Mitrea) și-au făcut datoria, dar avem nevoie și de experiență”.

Dumitru Copil ar putea ajunge în Austria

Dumitru Copil a fost dimineață la reunirea UTA-ei, dar nu s-a dezechipat. Mijlocașul arădean pare tentat de o experiență în Austria, iar utiștii nu-l vor împiedica, a dezvăluit team-managerul Codru Grădinariu absența fotbalistului.

Copil (25 de ani) a jucat 16 meciuri campionatul trecut pentru arădeni și a marcat de trei ori. La echipa austriacă ar redeveni coleg cu Petre Măgulean, golgheterul UTA-ei din Liga a IV-a, și cu Cornel Nădăban, plecat de la roș-albi iarna trecută.

Ousmane & comp. sunt în stand-by. În primă fază se antrenează cu Stupar

Conducerea clubului arădean a anunțat luni că intenționează să împrumute o parte din fotbaliștii tineri pe care-i are sub contract. În discuție sunt Ousmane Gueye, Erich Wild, Beniamin Cotoc, Daniel Ghergar ori Daniel Bulza, pentru care se speră într-o variantă de Liga a III-a. Niciunul n-a fost la reunirea de dimineață, dar vor începe mâine antrenamentele.

„Se vor pregăti cu echipa a doua, până vom găsi o soluție”, a menționat team-managerul Codru Grădinariu. UTA II începe pregătirile marți dimineață, sub conducerea lui Dan Stupar.

Pe lângă jucătorii menționați, UTA s-a mai despărțit în această vară de Adrian Piț, Claudiu Tudor, Sorin Leucuța și Adrian Popa.

Conducerea UTA-ei explică înlocuirea lui Radu Anca

Oficialii utiști au motivat înlocuirea lui Radu Anca din postul de antrenor secund. Anca îndeplinise funcția toată stagiunea Ligii a III-a, dar și o bună parte din campionatul din Liga a IV-a, când a îndeplinit și rolul de team-manager.

Codru Grădinariu a venit astăzi cu precizarea „Radu Anca va rămâne în cadrul clubului, pe o poziție importantă, cum a avut și până acum. Nu a fost înlăturat, nici nu a existat vreun motiv pentru a fi dat afară. La UTA, nu există diferențe între antrenori la copii, juniori sau seniori, pentru noi toți sunt la fel de importanți și apreciați”.

Mai departe, conducătorul Bătrânei Doamne s-a referit la filozofia generală a grupării roș-albe: „Clubul UTA își formează atât jucătorii, antrenorii, cât și conducătorii. Pentru aceasta, permanent vor fi mișcări între compartimente, astfel încât cei vizați pentru diferite posturi să cunoască problemele din toate sectoarele clubului. Așa vor acumula experiență și vor fi perfecționați. Acum a venit rândul altor antrenori pentru un an. Toți membrii clubului au șansa, în continuare, să devină antrenor principal, secund sau conducător la club”.

Iar Roli Nagy a completat: „Radu și-a făcut treaba și o face în continuare, cu profesionalismul care îl caracterizează”.

Sâmbătă, primul meci! Cantonament în Austria pentru utiști

Odată reunită, UTA se mișcă rapid. Miercuri și joi, înaintea antrenamentelor, jucătorii sunt programați la vizitele medicale. Sâmbătă dimineață, arădenii pleacă în Ungaria pentru un prim meci amical al verii. UTA merge la Gyula, unde va fi față în față cu Grosics 2011 Akademia Szeged.

Programul celorlalte teste va fi anunțat în scurt timp, mai fiind de pus la punct doar câteva detalii. Cert e cantonamentul din Austria: între 1 și 10 august, Bătrâna Doamnă se pregătește în stațiunea Mallnitz, acolo unde a fost și vara trecută. „Avem condiții bune și adversari pentru amicale. Până la plecarea în cantonament încercăm să fim, în proporție de 99 la sută, în efectivul cu care vom aborda campionatul ligii secunde”, a specificat Nagy.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Jul. 2015, 19:53 Actualizat: 07 Jul. 2015, 19:57 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă