Ripensia caută alt Albert Voinea! Pelici nu regretă despărțirea de atacant: „Îl înțeleg. Nu știu cine ar fi crezut că putea fi golgherul Ligii 2.”

Ripensia și-a pierdut golgheterul în această iarnă, pe Albert Voinea (27 de ani), atacant care era chiar principalul marcator al campionatului Ligii 2 în această ediție, iar antrenorul Alexandru Pelici încearcă să găsească în această perioadă, înainte de reluarea meciurilor oficiale, un jucător care să se ridice la nivelul acestuia.

După amicalul cu Fortuna Becicherecu Mic, pierdut cu 1-0 în fața ocupantei locului 9 în Seria a 4-a a Ligii 3, întrebat dacă e supărat că a rămas fără golgheterul Voinea, Alexandru Pelici a spus că este optimist că poate propulsa din alt fotbalist în atac, unul similar jucătorului plecat la Turris Oltul Turnu Măgurele.

Pelici se bucură, totuși, pentru transferul lui Voinea.

„Sunt două aspecte. Cel profesional și cel uman. Ca profesionist, nu pot să spun că nu-mi pare rău. E golgheterul seriei. A venit din Liga 3 și a ajuns golgheterul Ligii 2. Bravo lui, a muncit. Eu, personal, mă bucur, pentru că am mai lucrat împreună demult, la Vâlcea. În plan uman, e clar că-l înțeleg. Pentru asta muncește, are o familie, are copil. E normal să încerce să prindă orice tren care îi apare în față. Dacă a fost o afacere care a mulțumit clubul, nu o să mă pun de-a curmezișul. E clar că și el își dorea foarte mult să plece. Nu mă pot opune plecării. Va fi greu de înlocuit, dar sperăm să găsim jucătorul. Așa cum și el a venit de la Liga 3 și intrase într-un con de umbră. Nu știu cine ar fi crezut că putea fi golgherul Ligii 2. Poate vom mai găsi un Albert Voinea”, a spus Pelici.

Din informațiile Liga2.ro, Albert Voinea a fost achiziționat de la Ripensia la Turris Oltul Turnu Măgurele în schimbul sumei de 60.000 de euro. Voinea a marcat pentru echipa teleormăneană la debut, din penalty, în amicalul cu SCM Gloria Buzău.

13 goluri a marcat Albert Voinea în acest sezon pentru Ripensia, antrenorul Alexandru Pelici utilizându-l în 21 de meciuri, în 19 ca titulat

Cosmin Sârbu și Daniel Mărgărit, testația de Pelici în ultimul amical

În testul cu Fortuna, antrenorul Ripensiei i-a avut la dispoziție și pe Cosmin Sârbu și Daniel Mărgărit, doi jucători de profil ofensiv. Dacă în privința lui Sârbu s-a decis să-l păstreze, în a lui Mărgărit rămâne să se mai gândească.

„Cel puțin la Sârbu e o problemă, fiindcă mai are de recuperat. Vârsta îl face să fie interesant pentru noi. Sârbu va rămâne sigur, din punctul meu de vedere. E un jucător care, odată pus pe picioare, ne poate ajuta. Are calitate acolo între linii, în zona centrală mai degrabă decât în aripă unde a jucat în prima repriză. Ca vârf doi, poate fi mai util. Poate suplini, în anumite momente, absența lui Zaluschi. E un jucător cu gleznă fină.

Mărgărit a venit aseară, a făcut antrenamentele și astăzi a jucat. Nu putem să ne edificăm după aceste 60 de minute, se vede că și el e în urmă cu pregătirea, n-are ritm de joc. A avut două sau trei situații. Nouă ne trebuie un om care să înscrie, un marcator. Prin plecarea lui Albert, acolo rămânem în pană mare, a spus Pelici despre Sârbu și Mărgărit.

Cosmin Sârbu este un jucător cu profil ofensiv, de 23 de ani, care a mai trecut pe la Liberty Salonta, FC Bihor, FCM Baia Mare, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și CSC Sânmartin. În sezonul de toamnă nu a avut echipă. Daniel Mărgărit, atacant tot de 23 de ani, e format la Pandurii și a trecut pe la ASU Poli, Național Sebiș, ACSO Filiași și Unirea Alba Iulia.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Pe aceeași temă