Rapid a transferat un mijlocaș școlit în Italia, cu prezențe în Liga 1: „Din punct de vedere tehnic, este un jucător încântător”

Rapid a transferat un mijlocaș școlit în Italia, cu prezențe în Liga 1:**

În condițiile în care juniorii Constantin Aeroaiei și Lucian Jitariuc sunt suspendați, oficialii grupării Rapid Suceava au reușit să înregimenteze chiar înaintea partidei de campionat de sâmbătă, din deplasare, cu Bucovina Pojorâta, încă un jucător născut în anul 1996. Este vorba de mijlocașul Armand Șvichi (19 ani), un fotbalist care în ediția precedentă de campionat a evoluat pentru FC Botoșani, izbutind să adune șase prezențe pe prima scenă a fotbalului românesc.

Șvichi s-a antrenat marți pentru prima dată alături de noii săi colegi de la Rapid Suceava și are șanse reale să debuteze în tricoul noii sale echipe în confruntarea de la Pojorâta.

Rădăuțean la origine, Armand are în spatele lui o poveste de viață interesantă. A început fotbalul în orașul său natal, la Clubul Sportiv Școlar, sub comanda antrenorului Viorel Stoica, iar la vârsta de 14 ani a ajuns la Academia de Fotbal a lui Gică Popescu, după ce a fost remarcat la un trial național, intitulat „Vreau să devin mare”. În anul 2012, la vârsta de 16 ani, a ajuns în Italia, la gruparea Novara Calcio, ajutat fiind de unchiul său, Daniel Stoica, care la acea vreme activa ca scouter pentru formația italiană. La Novara a evoluat pentru început la echipa de juniori a clubului, însă în urma evoluțiilor sale apreciate a fost promovat la echipa de tineret, ajungând să fie selecționat la loturile naționale de juniori ale României.

„Armand a demonstrat calitate în Italia, însă el fiind un tip mai introvertit, mi-a cerut să-l readuc în România, așa că am acceptat oferta celor de la FC Botoșani. Din punct de vedere tehnic, este un jucător încântător, dar mai are de lucru la dezvoltarea capacităților fizice. În opinia mea, aici trebuie să insiste pentru a deveni un fotbalist competitiv” declara în vara anului trecut Daniel Stoica.

Armand Șvichi a fost împrumutat de FC Botoșani până în vară la Rapid CFR Suceava. Jucătorul fusese exclus din lotul botoșănenilor de antrenorul Leo Grozavu, iar de curând primise o nouă șansă de la Cristian Pustai.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă