Planuri la Pitești pentru FC Argeș: unde fac cantonamentul, câți jucători își dorește Săndoi și ingredientele pentru a reuși promovarea

Planuri la Pitești pentru FC Argeș:** unde fac cantonamentul, câți jucători își dorește Săndoi și ingredientele pentru a reuși promovarea

Emil Săndoi a stabilit în linii mari programul echipei FC Argeș pentru această vară, pentru pregătirea noului sezon al Ligii 2. Fotbaliștii alb-violeți vor efectua un cantonament centralizat la Valea Iașului, o localitate situată la circa 50 de kilometri Nord de Pitești, lângă Curtea de Argeș, la baza deținută de omul de afaceri Benone Lazăr.

„Noi deja am pus la punct așa în mare lucrurile. Am stabilit programul cu mult timp înainte, ca reunire, ca vizită medicală, perioadă de cantonament, jocuri amicale. A rămas ca cei din conducere să discute și să stabilească jocurile amicale pe care le vom avea. Așa, în mare, aș putea să vă spun că o să mergem la Curtea de Argeș. Nu vom căuta altă stațiune, pentru că suntem aproape de Pitești. Pe noi ne interesează să stabilim niște jocuri amicale cu echipe importante. Vom juca aici. Cred că este mai ușor și pentru adversarii noștri”, a spus Săndoi în conferința de presă premergătoare meciului de vineri cu UTA, ultimul din acest sezon.

Acesta a și explicat de ce nu a optat pentru altă locație de cantonament. „Știu că vara trecută perioada de pregătire s-a făcut la Govora. Nu am optat pentru această variantă. Făcând o pregătire acolo, deja eram puțin izolați de un grup de echipe cu care am putea să disputăm jocuri amicale. O să rămânem aici, aproape de casă. Vom încerca să ne pregătim cât mai bine. Din câte știu, s-a rezolvat și problema terenului de antrenament. Mai sunt unele discuții cu cazarea, mici detalii de pus la punct. Nu o să fie o perioadă prea lungă, pentru că așa este vara. O să avem cinci săptămâni și jumătate, cu tot cu vizita medicală. În mare, cam toți jucătorii știu în momentul de față ce le cerem noi antrenorii”, a mai spus Emil Săndoi.

Își face planuri pentru transferuri

Antrenorul anunță și că echipa se va întări cu fotbaliști valoroși, în încercarea de a obține promovarea. „Vrem să avem dubluri pe posturile respective și sperăm să le facem cât mai repede. Fiecare jucător are nevoie de o perioadă de adaptare. E normal să se întâmple așa. Nu vom face transferuri doar de dragul de a transfera. Vom aduce câțiva jucători care au fost certudini. Cei care vor fi aduși trebuie să ridice nivelul echipei. Acum, că vor fi doi, trei sau patru jucători, nu vă pot spune numărul lor”, a spus Emil Săndoi.

Promovarea, un drum anevoios

Pentru a reuși promovarea în sezonul viitor, Săndoi spune că are nevoie de sprijinul tuturor factorilor de decizie.

„Pentru un astfel de obiectiv este nevoie de mai multe ingrediente. Nu numai jucătorii pe care îi vom aduce sunt foarte importanți. În primul rând, va trebui să formăm toți o echipă. Toată lumea trebuie să fie o echipă și la bine, dar și la greu. Un drum către promovare este un drum anevoios, indiferent de ce lot ai și de ce echipă ai. Este un drum cu suișuri și coborâșuri. Trebuie să fii pregătit pentru orice fel de situație. Atunci când toate merg strună, trebuie să fii atent pentru că pot veni perioade în care nu va mai fi așa. Trebuie să prevezi aceste perioade. Cu toții trebuie să fim o echipă. E foarte important acest lucru. Fiecare reprezentant al clubului, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să fie în această echipă și să pună umărul în obținerea acestei performanțe. Altfel, să știți, că nu se poate”, a încheiat fostul jucător al Craiovei. 

FC Argeș încheie vineri acest sezon al Ligii 2, când, de la ora 18:00, pe teren propriu, joacă împotriva celor de la UTA. Cu o victorie se clasează pe locul 4.

Articol scris de Marius DUINEA

Pe aceeași temă