„Peștele de aur” le-a îndeplinit dorințele: transferul la Steaua! „Au ajuns acolo unde le-am promis”, spune satisfăcut Mironaș

Transferurile oficializate la Steaua ale mijlocașilor echipei Ceahlăul Piatra Neamț, Cătălin Ștefănescu (20 ani), Doru Popadiuc (20 ani) și Sebastian Chitoșcă (23 ani)(foto principal), reprezintă și onorarea unei promisiuni făcute de conducătorul Ioan Mironaș tinerilor fotbaliști nemțeni și familiilor acestora. „Au ajuns la cozonac, acum totul depinde de ei”, este concluzia directorului sportiv al Ceahlăului.

„Aș vrea să-mi exprim satisfacția personală că am putut să mă țin de cuvânt față de părinții celor trei și față de ei, față de copii, pe care îi consider ca și copiii mei, în sensul că atunci când i-am înregimentat la Ceahlăul, le-am promis că voi face tot ce depinde de mine ca ei să ajungă la un moment dat la o echipă mare. Iată, nu au decât 20 de ani, 22 de ani și au ajuns acolo unde le-am promis. Depinde de ei să confirme, depinde de ei să-și croiască un drum, să-i mențină în zona cozonacului în fotbal”, a spus Ioan Mironaș.

Cum cei trei jucători au evoluat deja pentru Ceahlăul în acest sezon, cei trei mijlocași vor pleca la Steaua abia la începutul lunii ianuarie, atunci când încep pregătirile pentru partea a doua a campionatului. Până atunci, noile achiziții ale campioanei vor rămâne să joace în Liga 2, la Ceahlăul. „Începând cu ianuarie, în jurul datei de 8, vor pleca, am parafat documentele, mai rămâne ca mâine (n.r. – vineri) să efectueze vizita medicală și până la sfârșitul sezonului de toamnă să evolueze pentru noi”, a mai declarat Mironaș.

Clubul FC Steaua București i-a achiziționat pe jucătorii Doru Popadiuc, Cătălin Ștefănescu și Sebastian Chitoșcă de la formația Ceahlăul Piatra Neamț, din Liga a 2-a, a anunțat, miercuri, site-ul oficial al campioanei României. Popadiuc, Ștefănescu și Chitoșcă și-au dat acordul pentru a juca la Steaua în următorii cinci ani, iar vineri vor efectua vizita medicală și vor semna contractele. Cei trei jucători ai Ceahlăului vor veni la Steaua începând cu ianuarie 2016.

Altfel, cei trei jucători nu sunt singurii care vor pleca de la Ceahlăul în această perioadă. Contactat telefonic, Ioan Mironaș a confirmat că sunt oferte și ne negociază și pentru alți fotbaliști din lot, însă nu a dorit să precizeze numele acestora sau ale cluburilor până nu se va ajunge la o înțelegere. Portarul Nicolae Calancea este unul dintre jucătorii nemțeni ce cu siguranță nu va mai continua în Liga 2.

Articol scris de Dan EȘANU

Pe aceeași temă