Pandurii riscă să-l piardă și pe Vodă. Jucătorul de 21 de ani se află în probe la o echipă de Liga 1: „Sper să conving. Ar fi un pas mare pentru mine”

După ce s-a despărțit deja de cinci titulari, iar mai mulți dintre componenții de bază nu mai vor să revină la Târgu Jiu, Panduri riscă să-l piardă și pe mijlocașul Alexandru Vodă (21 de ani).

Folosit pe parcursul a 33 de etape în sezonul recent încheiat, în toate ca titular, mijlocașul născut pe 22 iulie 1998 se află în probe la FC Hermannstadt, echipă din Liga 1. De altfel, Vodă a și evoluat, sâmbătă, în repriza secundă a amicalului pe care echipa sibiană l-a disputat cu nou-promovata în Liga 2 CSM Reșița. Testul, găzduit de stadionul Municipal din Sibiu, s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea echipei de Liga 1, care a înscris prin Răzvan Dâlbea, din penalty.

Sâmbătă, FC Hermannstadt are programat un amical chiar cu Pandurii. „Nu e nimic concret, momentan. Sunt în cantonament cu Hermannstadt și aștept zilele acestea, să văd ce se întâmplă. Am jucat cu Reșița, avem și mâine un amical, cu Viitorul Șelimbăr, apoi vom juca și cu Pandurii. Sper să conving și să joc sezonul viitor în Liga 1. Ar fi un pas mare pentru mine”, a spus Vodă, pentru Liga2.ProSport.ro.

Ajuns, în pofida tinereții, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei gorjene, Alexandru Vodă a marcat sezonul trecut și două goluri, ambele în tur, în partidele cu Chindia Târgoviște (1-2) și CS Mioveni (2-0). La Pandurii, Vodă a fost folosit de antrenorul Adrian Bogoi pe mai multe posturi, de la fundaș dreapta, până la mijlocaș central.

Bogoi e îngrijorat: „Avem nevoie de 12 jucători noi”

Deși se mândrește cu faptul că o parte dintre elevii săi au ajuns să joace la echipe cu pretenții de Liga 1, antrenorul Adrian Bogoi e îngrijorat de faptul că va trebui, și în acest sezon, să închege o echipă din mers, la Pandurii.

„La momentul actual, lotul nostru de jucători nu poate face față în Liga a 2-a. Aș avea nevoie în acest moment de nouă jucători buni de Liga a 2-a și de încă trei Under 21, care să fi jucat măcar la Liga 3. De când sunt eu la echipă, de un an si jumătate, am insistat cu jucători tineri, care au crescut individual într-o perioadă foarte scurtă de timp și care apoi au avut oferte de la echipe bune de Liga 2. Mă refer la Pîrvulescu, care a plecat încă din iarnă la „U” Cluj, la FC Argeș, unde au plecat acum Brînzan, Blejdea și Dănescu, sau la Rapid, unde au ajuns Dodoi și Tudoran. Ar mai fi acum Vodă, care se află în vederile unei echipe din Liga 1. Mai sunt și alții căutați. Ne așteaptă un campionat foarte greu. Toate echipele s-au pus la punct în privința loturilor, au bugete foarte mari, în timp ce noi suntem în urmă la toate capitolele”, a spus Bogoi.

Daniel Ciobanu, Robert Bratu, Cristian Raiciu, Patrick Popescu și Hery Du-ho Kim ar putea părăsi și ei echipa gorjeană care s-a reunit de o săptămână.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă