Pandurii a parafat primele transferuri. Deși a pierdut aproape toți jucătorii din sezonul trecut, Condescu e încrezător: „Avem echipă mai bună ca în iarnă”

Dacă antrenorul Mihai Teja încă n-a parafat contractul cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu, echipa gorjeană a reușit să obțină semnătura a patru jucători: Andrei Cordoș (29 de ani), Ciprian Rus (26 de ani), Cătălin Hlistei (22 de ani) și Darius Covaci (20 de ani).

În timp ce mijlocașul Hlistei a fost convins să semneze un nou contract, după ce jucase și sezonul trecut la Târgu Jiu, fundașul Cordoș se întoarce la Pandurii după doi ani, interval în care a evoluat la FC Botoșani, ASA Târgu Mureș și, în ultimele șase luni, în Maldiwe, la SR Maziya. Atacantul Rus a evoluat sezonul trecut la ASA Târgu Mureș, pentru care a înscris un gol în 22 de meciuri bifate. Tânărul Covaci provine de la UTA, unde nu a mai vrut să continue în condițiile financiare propuse de conducerea clubului arădean. De altfel, Covaci nu intrat, în returul sezonului precedent, în vederile lui Laurențiu Roșu, care îl trimisese să evolueze la echipa satelit a arădenilor, aflată în Liga a 3-a.

Așteaptă semnarea contractelor și de ceilalți jucători noi aflați în lot

Restul lotului formației gorjene e format din jucători care au avut apariții sporadice sezonul trecut în tricoul Pandurilor, cum e cazul lui Dănăricu, Dodoi, Mărgărit, Brînzan sau D. Popescu. Excepție o fac portarul Răzvan Stanca, atacantul Trifu și mijlocașul Zaina.

În lot se mai află și o serie de jucători proveniți de la juniori republicani, cum e cazul lui Cioiu, Pârvulescu, Vodă sau Jianu, în timp ce Șendroiu și Celea revin după împrumuturile la Metalul Reșița, respectiv UTA.

Pandurii speră să mai obțină semnătura atacantului Vlad Bujor (ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), sau a fundașilor Daniel Lung, Drugă  și Ciobanu (toți trei de la Foresta Suceava), dar, în special, a antrenorului Mihai Teja.

„Avem echipă mai bună ca în iarnă! Garantat! În plus, avem în lot jucători tineri, cu potențial, jucători valoroși ce pot fi valorificați și astfel clubul să mai scape de povara datoriilor. Pentru semnătura lui Darius Covaci, m-am bătut Gaz Metan Mediaș! Este clar că trebuie să aibă și antrenorul contract. Sunt sigur că Mihai Teja se va decide. Nu mai avem nevoie de jucători, antrenorul trebuie să hotărască de cine se va dispensa. Dacă vom avea variante mai bune decât am avut până acum, anumiți jucători vor pleca. Echipa s-a mișcat foarte bine în cele două amicale. Vom mai disputa trei jocuri până la startul campionatului”, a declarat președintele USMO, Marin Condescu.

Amicale doar cu echipe de Liga 3

CS Pandurii a disputat până în prezent doar două amicale, cu CSO Filiași (5-1) și Unirea Alba Iulia (1-1), iar mâine, de la ora 18:00, va întâlni Metalurgistul Cugir, în deplasare. Sâmbătă, echipa gorjeană va juca, la Slatina, cu nou-promovata în Liga a 3-a AS Milcov, urmând ca săptămâna viitoare să dispute ultimul test al verii, cel mai probabil pe stadionul din Motru, care va găzdui, până la inaugurarea noii arene din Târgu Jiu, meciurile de pe propriul teren ale fostei prim-divizionare.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă