Olimpia și-a pus antrenor campion al României. Bogdan Andone îi ia locul lui Mircea Bolba

Olimpia și-a pus antrenor campion al României.** Bogdan Andone îi ia locul lui Mircea Bolba

Olimpia Satu Mare va avea un nou antrenor în campionatul Ligii 2 care stă să debuteze. După demisia lui Mircea Bolba, prilejuită de înfrângerea cu 9-0 în amicalul din Ungaria cu FC Kisvarda, Catrinel Raț, președintele Consiliului de Administrație al Olimpiei, a ajuns la un acord cu Bogdan Andone (41 ani), fostul secund al lui Marius Șumudică de la Astra Giurgiu.

Andone va debuta pe banca Olimpiei în amicalul de vineri pe care îl are programat cu ASF Comuna Recea. Sâmbătă, echipa sătmăreană va disputa încă un test cu o echipă din Liga 3, la FC Zalău.

Bogdan Andone este fostul secund al lui Marius Șumudică de la Astra, echipă de care s-a despărțit în vară, după ce s-a câștigat campionatul. Fostul mijlocaș are licență PRO și a vrut ca din nou sezon să meargă pe cont propriu. În cariera de jucător, Andone, originar din Aiud, a debutat la Corvinul Hunedoara și apoi a mai jucat pentru Sportul, FC Brașov, Rapid, Farul, Oțelul, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaca sau Ermis Aradippou.

Raț cere ajutor Consiliului Local pentru a stinge datoriile

În altă ordine de idei, noul președinte al Consiliului de Administratie al Olimpiei, Catrinel Raț, după ce a confirmat venirea lui Bogdan Andone ca antrenor principal a vorbit și despre problemele financiare pe care le întâmpină la clubul sătmărean.

„Nu vreau să arunc vina pe cei care au fost, probabil din lipsa de experiență s-a ajuns la asemenea cheltuieli. Bugetul Olimpiei este anual de 2,5 milioane. Se ajunge undeva la 3 milioane din drepturi TV, bilete, sponsori. Mi se pare imposibil să nu poți să-ți desfășori activitatea cu 3 milioane și să ajungi la asemenea datorii. Au fost niște salarii foarte mari date unor jucători, că nu pot să le spun fotbaliști. Noi n-avem fotbaliști deocamdată. Deocamdată trebuie să vedem ce facem cu datoriile. Am solicitat la Consiliul Local să facă o rectificare de buget și să ne ajute cu un milion de lei pentru a ne plăti din datorii”, a spus Raț la Sport Total FM.

Totodată, președintele Olimpiei a vorbit și despre doi jucători care au activat în sezonul trecut sub comanda lui Csik sau Bolba. „Adrian Mărkuș mi-a spus că vrea 100.000 de lei în următorul sezon. Mi-a spus că el are valoare, că a dat nouă goluri, dar le-a dat cu desculții, în play-out. Dacă le dădea înainte, poate eram în play-off. El era unul dintre jucătorii problemă. Cu Adi Sălăgeanu am avut o discuție, eu credeam că va fi locomotiva echipei, dar el a plecat în Germania și poate va semna cu o echipă de acolo, de prin liga a cincea”, a mai declarat Catrinel Raț.

Pe aceeași temă