OFICIAL | Rapid a perfectat a doua achiziție din acest an: Paul Copaci. Fundașul a fost, sezonul trecut, unul dintre golgheterii echipei UTA

Rapid a perfectat al doilea transfer din această iarnă, confirmând, astfel, informația furnizată de Liga2.ro. Fundașul stânga Paul Copaci (21 de ani), ultima dată la Astra, a fost deturnat de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, potrivit Sport Arad, și, de astăzi, s-a alăturat lotului condus de Daniel Pancu în cantonamentul din Antalya.

Paul Copaci a fost legitimat la Astra în prima parte a sezonului, însă nu a apucat să debuteze în Liga 1 sau să joace vreun meci oficial pentru giurgiuveni. Fundașul arădean începuse pregătirile din această iarnă alături de Viitorul Pandurii, dar nu a ajuns la un acord asupra condițiilor contractuale și a fost „deturnat” de Rapid. Acesta a ajuns astăzi în cantonamentul din Turcia al giuleștenilor și a semnat contractul valabil până în vara anului 2021.

„Sunt bucuros că am semnat la Rapid, am venit cu inima deschisă, pentru a face performanțe împreună și pentru a promova”, a spus Paul Copaci, care devine al treilea arădean din lotul Rapidului, după Amir Jorza și Cătălin Hlistei.

„Rapid a reușit cel de-al doilea transfer al iernii, achiziționându-l pe Paul Alexandru Copaci, de la Astra Giurgiu.
În vârstă de 21 de ani, Copaci s-a remarcat în sezonul trecut de Liga 2, când a fost unul dintre golgheterii UTA-ei Arad, în ciuda faptului că este fundaș stânga, cu cinci goluri marcate.
Născut la Arad, Paul a debutat la UTA, în 2016, evoluând de șase ori în sezonul 2016/2017, după care a fost împrumutat la Olimpia Satu Mare, unde a jucat de șapte ori, în stagiunea următoare.
În sezonul trecut, Copaci a fost unul dintre oamenii de bază ai arădenilor, înscriind de cinci ori în 32 de meciuri, iar în vară s-a transferat la Astra Giurgiu, unde nu a jucat, din cauza modificării regulii U21″
, a anunțat Rapid achiziționarea lui Paul Copaci.

În cariera lui, Copaci a mai evoluat pentru UTA și Olimpia Satu Mare. În sezonul trecut, fundașul a fost om de bază la „Bătrâna Doamnă”, chiar fiind al doilea golgheter al echipei, în ciuda poziției sale din teren. Arădeanul a strâns nu mai puțin de 32 de meciuri, toate ca titular, dintr-un total de 38, a marcat cinci goluri și a oferit trei pase decisive coechipierilor săi. Însă, schimbarea din vara trecută a regulii jucătorilor under, de la 21 la 20 ani, l-a afectat din plin pe Copaci, în ciuda cifrelor acumulate în campionatul trecut.

Prin aducerea lui Paul Copaci, Daniel Pancu va renunța, din informațiile Liga2.ro, la Cătălin Oanea, fundaș care în prima parte a actualului sezon a fost utilizat de Rapid în 11 meciuri, în nouă ca titular, în patru dintre ele fiind înlocuit. Tot fundaș stânga poate fi utilizat și Petre Goge.

Rapid a plecat de vineri în cantonament în Turcia, Antalya, cu un lot de 27 de jucători, iar luni va disputa primul amical, cu nemții de la Saarbrücken.

Primul transfer perfectat în această iarnă a fost atacantul Valentin Alexandru de la colega de campionat SCM Gloria Buzău.

Pe aceeași temă