Neacșa, al doilea mijlocaș dorit de ACS Poli de la Severin!

Neacșa,** al doilea mijlocaș dorit de ACS Poli de la Severin!

Hugo Mutinho nu e singurul jucător din linia mediană a oltenilor dorit de Valentin Velcea la ACS Poli. Mijlocașul dreapta Sergiu Alexandru Neacșa i-a atras atenția tehnicianului timișorean încă din sezonul trecut al Ligii a II-a când marca împotriva alb-violeților.

CS Turnu Severin poate da cel puțin doi jucători Timișoarei în această iarnă. Clubul de Liga I se află în litigiu cu majoritatea componenților iar jucătorii pot alege să plece oriunde pe gratis deși noii investitori ai oltenilor le pot propune noi înțelegeri.

ACS Poli și-a manifestat interesul atât prin vocea antrenorului Valentin Velcea, cât și prin cea a managerului sportiv Călin Rosenblum pentru fotbaliștii olteni. Mai ales că clubul timișorean nu-și permite să cheltuie sume mari pe noi jucători. După mijlocașul ofensiv Hugo Mutinho, care mai mult ca sigur va deveni liber de contract miercuri, bănățenii și-au îndreptat atenția și către Alex Neacșa. Fotbalistul de numai 21 de ani a cunoscut un progres remarcabil în decursul anului 2012. Mijlocaș dreapta de meserie, acesta i-ar crea concurență lui Petre Goge.

Neacșa l-a impresionat pe Velcea în remiza lui Poli de la Severin (1-1) din primăvara trecută, când olteanul l-a învins cu un șut de la distanță pe Kirev. Dacă sezonul trecut a marcat două goluri în 27 de partide de Liga a II-a, în toamna lui 2012 tânărul jucător al Severinului a reușit aceeași performanță în 14 partide de Liga I (586 minute). Prima sa reușită din acest sezon a însemnat și prima victorie a echipei sale, 1-0 cu Bistrița.

Reunirea lui ACS Poli e stabilită pentru joi, 10 ianuarie, dar sunt slabe șanse ca jucători noi să fie prezenți încă de la prima mișcare din 2013.

Gorobsov a semnat cu o echipă din fosta Serie C

Între timp ACS Poli își poate lua adio de la Nicolas Gorobsov. Mijlocașul italo-argentinian a semnat cu ASG Nocerina, echipă retrogradată din Serie B în Lega Pro Prima Divisione în 2012. Jucătorul aparține în continuare de FC Torino, care l-a împrumutat cu drept de coproprietate la finalul sezonului.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Pe aceeași temă