Mercato cu ștaif pentru CSU! Craiovenii țintesc numai jucători de Liga I

Mercato cu ștaif pentru CSU!** Craiovenii țintesc numai jucători de Liga I

Dacian Varga, Bărboianu, Răduț, Mihai Costea, Acka și Marc sunt jucătorii cu care negociază în această perioadă echipa din Bănie

Proiectul CS Universitatea tinde să ia o amploare și mai mare din iarna aceasta. Așa cum a anunțat Ovidiu Stângă, clubul din Bănie a demarat o campanie de negocieri care ar trebui să se finalizeze cu transferul mai multor jucători de valoare, peste nivelul ligii în care alb-albaștrii sunt lideri.

Primul fotbalist important a și ajuns deja. Fostul jucător al Sportului, campion cu Urziceniul în 2009, Dacian Varga, a debutat în tricoul Craiovei sâmbătă la prânz, în amicalul cu FC Clinceni, scor 0-2.

Deși nu și-a rezolvat încă problemele cu Vasile Șiman, Varga are șanse mari să se alăture foștilor săi colegi, Curelea și Ferfelea. În ultimul meci din 2013, Stângă a utilizat mai mulți jucători care n-au prins echipa în prima parte a sezonului, dar și pe fostul „student”, care a evoluat preț de o oră.

„M-am simțit bine din nou pe un teren de fotbal. Sper să se rezolve situația mea cât mai repede, am pierdut un an aiurea. Nu-mi mai dă nimeni înapoi timpul pierdut” a spus fotbalistul de 29 de ani.

Brac, Ljubinkovic, Dragalina, Ganea, Pleșan, Stancu, Ferfelea și Curelea au stat în tribune, acolo unde s-au aflat și Nicolae Ungureanu, Gheorghiță Geolgău, Nicolae Tilihoi, Nicolae Negrilă, Aurică Beldeanu și Costică Donose, însoțiți de Corneliu Andrei Stroe.

Craiova a pierdut la Clinceni cu 2-0, iar Ovidiu Stângă a folosit echipa: Irimia – Cârjă, Fl. Pătrașcu (Scarlat 84), Izvoranu, Velcovici (Crețu 46) – Ad. Ionescu (Precup 79), Fl. Pârvu – Dragu (Bardu 62), Câju, D. Varga (Andruță 62) – A. Voinea (Ivan 46). Ultimul este un junior de la Pitești aflat în probe la echipa craioveană.

Bărboianu s-a despărțit deja de Astra

O altă țintă, deja marcată, a Craiovei, este Ștefan Bărboianu, care și-a reziliat contractul cu Astra Giurgiu și se va întoarce acasă, de unde a plecat în urmă cu 3 ani. Bărboianu va sosi liber de contract, așa cum a și fost angajat de Astra în campionatul precedent. Împreună cu Găman, Fane a „dezertat” de la echipa lui Adrian Mititelu după îndepărtarea lui Victor Pițurcă, fiind citat și la DNA pentru a oferi lămuriri despre modul transferului său de la Craiova la Dinamo.

Așa cum au mai declarat, conducătorii de la CSU își aruncă privirile și în curtea vecină și pregătesc transferul fundașului central Stephane Acka de la FCU Craiova. Acesta ar putea deveni liber de contract după ce nu a fost plătit de Adrian Mititelu, el deja plecând din România, deoarece nu și-a reînnoit viza de ședere, aceeași situație având și colegul său de linie, Milan Mitic.

„Ne dorim jucători buni, dacă se poate să fie și din zona Olteniei, dar avem nevoie și de o pată de culoare” recunoștea ieri team-managerul Științei, Silvian Cristescu.

Acesta se ocupă de readucerea în Bănie a fostului atacant al lui Adrian Mititelu, Mihai Costea, care ar putea sosi „la pachet”, de la Steaua, cu Mihai Răduț. Cei doi s-au remarcat în ultimii ani mai degrabă prin relațiile amoroase cu Gina Pistol, cazul slătineanului, și cu Daniela Crudu, care este logodnica lui „Nilă”.

„Sunt fotbaliști buni, care nu prea au mai jucat în ultimul timp, dar noi jucăm în Liga a doua, așa că nu ar fi prea greu pentru ei la acest nivel” a spus Silvian Cristescu.

Acesta este un apropiat al fraților Costea, pe care i-a adus, de altfel, la FC Universitatea, în 2006, în timp ce Răduț, care refuzase inițial să plece de la Steaua, ar fi convins de Gică Craioveanu să semneze pentru CSU, directorul de imagine al clubului craiovean fiind prieten al familiei fotbalistului.

În sfârșit, un alt jucător monitorizat de conducătorii olteni este stoperul Ceahlăului, Andrei Marc, titular în naționala de tineret. Inițial, Craiova ar fi optat pentru readucerea în Bănie a lui Costinel Gugu, de la ASA Târgu Mureș, însă Marc ar putea fi folosit și ca jucător sub 21 de ani, pentru cele două locuri de „junior” Stângă având până acum opțiunile: Gorovei, Ganea, Dragu și Voinea.

Cum a arătat primul „11″ al Craiovei în tur: Brac – Cârjă, Pătrașcu, Ljubinkovic, Stancu – Ad. Ionescu, Precup – Dragalina, Gorovei, Ganea – Curelea.

Cum ar putea arăta primul 11 în retur: Brac – Bărboianu, Acka, Izvoranu, Ganea – Pleșan, Răduț, Gorovei – Ferfelea, Curelea, Varga.

Dacian Varga – născut la Petroșani, 29 de ani, mijlocaș ofensiv, a jucat la Sportul, Unirea Urziceni, Rapid, Kuban Krasnodar, FC Vaslui. Are 4 selecții în echipa națională. Este fiul fostului jucător de la Dinamo, Ioan Varga.

Ștefan Bărboianu – născut la Craiova, 26 de ani, fundaș lateral sau mijlocaș la închidere, a jucat la FC Universitatea, Dinamo și Astra Giurgiu. Fost internațional de tineret.

Mihai Răduț – născut la Slatina, 23 de ani, mijlocaș ofensiv, a jucat la Internațional Curtea de Argeș, Pandurii, Steaua. Și-a făcut junioratul la Sporting Lisabona. Fost internațional de tineret, are 3 convocări și la naționala de seniori.

Mihai Costea – născut la Drăgășani, 25 de ani, atacant, a jucat la FC Unioversitatea și Steaua. Fost internațional de tineret.

Andrei Marc – născut la Piatra Neamț, 20 de ani, stoper, joacă la Ceahlăul și este internațional de tineret. Este fiul fostului mijlocaș al nemțenilor, Ovidiu Marc.

Articol scris de Cosmin STAICU

Pe aceeași temă