Marile regrete ale lui Anca-Trip după despărțirea de UTA: „Dan Țapoș, colectivul și fanii. Am, însă, nevoie de jocuri”

Marile regrete ale lui Anca-Trip după despărțirea de UTA:** „Dan Țapoș, colectivul și fanii. Am, însă, nevoie de jocuri

Un singur sezon a petrecut Iulian Anca-Trip la echipa fanion a Aradului, UTA Bătrâna Doamnă. O stagiune destul de dificilă pentru tânărul goalkeeper, care a început titular, dar a a ajuns pe bancă după eroarea din finalul partidei cu Mioveniul, dar mai ales din pricina unei accidentări la gleznă. Nici în stagiunea de primăvară, fotbalistul de 21 de ani nu a primit prea multe șanse, de fapt evoluând doar în ultimele două partide din stagiunea regulată, la Pâncota și acasă, cu Unirea Tărlungeni.

În total au fost doar cinci partide în tot sezonul, prea puține pentru ca Anca-Trip să nu-și pună întrebări și pentru campionatul ce urmează. De fapt, conform orădeanului, a fost vorba despre o despărțirea agreată și, pe undeva, provocată de ambele părți. „Într-adevăr, ieri mi-am luat actele de la UTA, rezilierea a fost amiabilă. A fost și dorința mea să plec fiindcă nu am jucat prea mult, iar istoria se putea repeta încă un an, dar am și simțit din partea conducerii clubului că parcă și-a luat o piatră de pe inimă. Nu condamn pe nimeni pentru numărul scăzut de meciuri oficiale jucate, cred, doar, că – poate – aș fi meritat câteva șanse în plus. Dar, asta a fost să fie, Miron a prins și el meciuri foarte bune, iar echipa a câștigat multe meciuri cu el în poartă”, spune fotbalistul, care mai avea contract cu „alb-roșii” până în 2018.

Anca-Trip recunoaște că nu i-a fost ușor să ia această decizie, mai ales că, teoretic, ar fi avut mai multe șanse să apere ca fotbalist Under 21. „Am destule regrete că plec. În primul rând e vorba despre nea” Dan Țapoș, cu care m-am înțeles foarte bine atât pe plan profesional, cât și uman. El și Seba Huțan chiar știu meserie, iar din acest punct de vedere știu că am multe de pierdut. Apoi, las în spate un colectiv frumos și unit, dar și cei mai calzi fani pe care i-am întâlnit în cariera mea. Practic, marele merit e al lor pentru că am ajuns atât de departe în sezonul viitor, la doar 180 de minute de Liga 1. Dar, renunț la toate astea pentrucă am nevoie de jocuri în picioare, iar la o altă echipă cred că voi avea șansa de a juca mai mult. Nu știu încă unde, dar în zilele următoare mă voi decide”, a adăugat fostul portar al „Bătrânei Doamne”.

Cu Iulian Anca-Trip între buturi, UTA a încasat cinci goluri în campionat și două în Cupa României.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă