Mândrilă a ales cei cinci juniori pe care se bazeză în Liga 2. 14 jucători rămân la Pojorâta din vechiul lot

Mândrilă a ales cei cinci juniori pe care se bazeză în Liga 2.** 14 jucători rămân la Pojorâta din vechiul lot

Promovată pentru prima oară în istoria clubului și a comunei în Liga a II-a de fotbal, echipa Bucovina Pojorâta începe astăzi pregătirea pentru primul sezon în eșalonul doi, unde din acest an județul Suceava are două reprezentante. Lotul pregătit de antrenorul Dănuț Mândrilă, care va fi ajutat de Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely, se va reuni astăzi, la ora 17.00, pe stadionul din Pojorâta, unde se va pregăti o perioadă, până la plecarea în cantonament.

Săptămâna trecută, oficialii echipei au organizat un trial pentru jucătorii sub 19 ani, pe care din acest an sunt obligați să-i aibă în lot și-n teren. La această preselecție au fost prezenți 25 de juniori sub 19 ani, din Iași, Baia Mare, Bistrița, Rădăuți, Siret, Câmpulung Moldovenesc și Suceava. Oficialii echipei din Pojorâta au organizat două meciuri test și au ales la final cinci juniori. Este vorba de Armand Onică, un fundaș ce provine la Iași, Petru Mercaș (mijlocaș central) și Robert Martin (atacant), ambii de la LPS Suceava, Stejărel Vișinar, un mijlocaș stânga de la Fălticeni, ce a fost la Sporting Suceava, și Ionuț Coman, un atacant băimărean ce aparține de CFR Cluj.

„Am ales cinci juniori cu calități pentru a putea respecta regula impusă de federație, fotbaliști ce vor veni de mâine la pregătire. În același timp suntem în discuții și am ajuns la un acord verbal deocamdată cu trei jucători ce vor întări lotul, doi mijlocași și un fundaș central, jucători ce trebuie să-și rezolve situația la cluburile de care aparțin. Mai mult, vom avea și un jucător surpriză, dar îi vom dezvălui identitatea atunci când vom ajunge la o înțelegere. Tot în această perioadă am renunțat la serviciile a doi jucători, portarul Sergiu Mureșan și Octavian Vârlan, Alexandru Bolbos, ce era împrumutat și a plecat la echipa de care aparține, dar și Teodor Tivodar, fotbalist ce s-a retras din motive personale, din cauza serviciului. Vreau să le mulțumesc acestor jucători pentru aportul pe care l-au avut la promovarea echipei și să le doresc succes în continuare în activitatea lor”, a declarat ieri antrenorul Dănuț Mândrilă.

Bucovina Pojorâta va avea astfel 23 de jucători în lot, dintre care 14 sunt din echipa cu care s-a promovat, cinci sunt juniori sub 19 ani și patru sunt fotbaliștii cu care s-a ajuns la o înțelegere verbală. După o perioadă de reacomodare, Pojorâta va pleca într-un cantonament montan de 10 zile în zona Bazinului Dornelor, după care vor urma mai multe meciuri test până pe 29 august, când va începe sezonul în Liga a II-a.

Sursa: Monitorul de Suceava

Pe aceeași temă