Mădălin Martin, singura noutate de la reunirea Farului. Fosta speranță a Rapidului revine în Liga 2: „Sper să înscriu multe goluri și să ajut echipa”

Farul a dat start, luni, 13 ianuarie, pregătirii pentru partea a doua a sezonului Ligii 2. Echipa antrenată de Ianis Zicu are bifate, până acum, o despărțire și o achiziție. Constănțenii au renunțat la Patrick Petre, ajuns la Dacia Unirea Brăila, și l-au adus pe Mădălin Martin, de la echipa de Liga a 4-a București Progresul 05.

După o lună de vacanță, Farul a sunat, luni, reunirea. O parte dintre jucători au efectua, în cursul dimineții, vizita medicală, iar primul antrenament din 2020 a avut loc de la ora 14:30, la stadionul „Gheorghe Hagi”. Singura noutate din lotul lui Ianis Zicu a fost Mădălin Martin, cel care este și primul transfer perfectat pentru partea a doua a sezonului. Restul lotului care nu a făcut vizita medicală o va efectua marți dimineață.

Farul merge în Antalya în perioada 2-15 februarie

Până pe 1 februarie, jucătorii Farului se vor antrena la Constanța, urmând ca în această perioadă să aibă loc și trei meciuri de verificare în compania unor echipe din ligile inferioare din județ. Pe 2 februarie, „marinarii” vor pleca în Antalya (Turcia), în stațiunea Lara, unde vor efectua un cantonament până pe 15 februarie. În cadrul acestui stagiu, alb-albaștrii vor susține patru partide amicale.

„După o vacanță lungă, venim cu forțe mult mai mari și sper să facem un retur mult mai bun decât prima parte a campionatului.  Îmi doresc ca toată eechipa să muncească la fel de mult și să obținem mai multe puncte decât în tur. Suntem la șase puncte de baraj, totul ține numai de noi. Șanse au toate echipele, dar sper să ajungem acolo, că am arătat un fotbal frumos și avem șansa noastră. Pe fani îi invităm să vină la stadion să ne susțină, și la bine, și la greu. Sper să-i facem fericiți”, a vorbit, după primul antrenament din 2020, fundașul Viorel Lică, golgheterul Farului din prima parte a sezonului.

„Ne așteaptă o pregătire grea, cum sunt toate în această perioadă. Vrem să ne antrenăm bine și sperăm ca până la finele sezonului să obținem mai mult decât în prima parte a campionatului. Și, eventual, să sperăm la mai bine, poate chiar la locul de baraj ori, cine știe, și mai sus. La Liga a 2-a, vacanța e destul de lungă, iar după două – trei săptămâni, deja începi să te gândeștii la pregătire și la revederea cu colegii. În 2020, vrem să spargem gheața și în deplasare. Dacă, în 2019, aveam mai multe puncte aduse din deplasare, eram mult mai aproape de obiectivul propus. Oricum, distanța de șase puncte care ne desparte de locul de baraj e recuperabilă. Cu câteva excepții, rezultatele și echipele sunt inconstante. Clasamentul e foarte strâns și orice e posibil”, a declarat și mijlocașul Paul Antoche.

Mădălin Martin, primul transfer al Farului: „Aș vrea să încercăm să jucăm și mai bine în partea a doua a campionatului”

Primul transfer pe care Farul l-a perfectat în această iarnă este Mădălin Martin, care poate fi utilizat atât ca mijlocaș ofensiv, cât și ca atacant. Acesta vine de la Progresul 05 București, echipă din Liga a 4-a. Rapid l-a lansat în fotbal, unde era privit ca o mare speranță, însă falimentul clubului l-a afectat și pe el. Poli Iași, Metaloglobus, FC Argeș și Daco-Getica sunt alte echipe pentru care a jucat, însă a avut puține apariții. În campionatul trecut, de exemplu, a avut 605 minute pe teren pentru echipa din Colentina.

„Sunt foarte bucuros că am venit la Constanța, am venit cu gânduri foarte bune pentru că este un lot competitiv și un antrenor cu multă dorință de reușită. Aș vrea să păstrăm ritmul și să încercăm să jucăm și mai bine în partea a doua a campionatului”, a spus Martin, care a trăit în două rânduri emoțiile promovării în prima ligă, ambele cu Rapid: „De ce să nu visez la o promovare și cu Farul? Dacă vom fi acolo sus, nu cred că o spună cineva nu.”

La Progresul 05 a marcat nu mai puțin de 18 goluri. „Am avut o operație care m-a scos un pic din circuit, a trebuit să joc la Liga a 4-a ca să-mi revin, dar acum totul este ok. Am dat ceva goluri, dar nivelul era mult mai slab. Sper să înscriu și mai multe pentru Farul și să ajut echipa”, a explicat noul jucător al Farului coborârea sa tocmai în Liga a 4-a.

„Clubul nostru a perfectat primul transfer din 2020! Noul jucător al FC Farul este Mădălin Martin, în vârstă de 27 de ani, care poate evolua atât ca atacant, cât și ca mijlocaș ofensiv. Fostul internațional de tineret, cu 5 selecții și 2 goluri pentru „tricolorii mici”, a mai jucat pentru Rapid București, Politehnica Iași, Metaloglobus București, FCM Argeș și Daco-Getica București. Palmaresul său include 24 de meciuri și un gol în Liga 1, 77 de meciuri și 13 goluri în Liga a 2-a, 6 meciuri și un gol în Cupa României, dar și două prezențe în Europa League”, a anunțat Farul transferul lui Martin.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Farul Constanța

Pe aceeași temă