Luceafărul Oradea a avut 21 de jucători la reunire, iar nouă dintre noutăți vin de la Steaua. Lupuț: „Vor mai fi plecări, vor mai fi sosiri”

Printre echipele din Liga 2 care și-au început pregătirea pentru noul sezon în această săptămână se numără și Luceafărul Oradea. Formația care a încheiat pe locul 8 campionatul recent încheiat a susținut luni seară, la baza sportivă de la Sânmartin, pe o ploaie torențială, primul antrenament al verii. Antrenorul Cristian Lupuț a avut la dispoziție 21 de jucători. Dintre aceștia, trei au fost noutăți.

Sub comanda lui Lupuț s-au prezentat următorii jucători: portarii Bogdan Moga și Ionuț Rus, respectiv jucătorii de câmp Flaviu Drăgan, Cristian Oros, Alexandru Băican, Vlad Opriș, Alexandru Core, Adrian Ciul, Vlad Prejmerean, Paul Mitrică, Constantin Roșu, Andrei Ludușan, Daniel Paraschiv, Laur Nemeș, Patrick Peter, Paul Chiorean, Vasile Pop, Daniel Lăsconi, Șerban Moraru, Victor Manu și Adrian Ilie.

Șerban Moraru (33 de ani) e mijlocaș și a evoluat ultima dată în Liga 3, la Olimpic Cetate Râșnov, iar în cariera sa a mai jucat la FC Bihor, FC Brașov sau AFC Hărman.

Victor Manu (22 de ani) și Adrian Ilie (19 ani) vin de la Steaua, echipă cu care au ratat în ultimul meci al sezonului să câștige campionatul în Liga a 4-a București și apoi să joacă barajul pentru promovarea în Liga 3. Manu e fundaș, a fost crescut de „U” Cluj, iar în cariera sa a jucat în Liga 2 și la Dacia Unirea Brăila, în prima parte a campionatului recent încheiat. Adrian Ilie este un tânăr talentat, care în recentul campionat al Stelei, efectuat în Turcia, a înscris direct din corner. Rămânerea lor în lot nu este sigură, aceștia urmând să fie tastați.

Sebastian Moroz și Francois Yabre au fost învoiți de la reunire, în timp ce Bertrand Bebey, Alan Wanya și Kevin Moihedja s-au despărțit de Luceafărul, iar Alexandru Dulca a semnat cu Rapid. În privința lui Tudor Călin, Gabriel Preoteasa și Lu Yuefeng, se poartă negocieri pentru prelungirea împrumuturilor de la Sepsi, Dunărea Călărași, respectiv CFR Cluj.

„Vor mai fi plecări, vor mai fi sosiri. Suntem în negocieri cu mai mulți jucători. Urmează o perioadă importantă, vrem să ne pregătim cât mai bine pentru că va fi un sezon extrem de disputat”, a declarat, citat de bihon.ro, antrenorul Cristian Lupuț.

În privința pregătirii, Luceafărul se va antrena pentru început pe plan local, iar în perioada 14-21 iulie va merge într-un cantonament la Băile Felix. Au fost programate deja și trei jocuri amicale, cu UTA (13 iulie), Ripensia (24 iulie) și Șoimii Lipova (27 iulie).

Un nou antrenor secund

O altă noutate la reunire a fost prezența unui alt antrenor secund în stafful tehnic al lui Cristian Lupuț. Ciprian Dianu, fost fotbalist al FC Bihor, cel care a antrenat ultima dată echipa de Liga a IV-a Crișul Sântandrei, este noul „secund”, înlocuindu-l pe Viorel Domocoș. Antrenor cu portarii a rămas Ioan Pap-Deac.

Foto: Bihon

Pe aceeași temă